Ivanković žestoko napao igrače koji su ušli s klupe: Nedopustivo, dok sam ja ovdje to se neće dešavati

Trener Zrinjskog Mario Ivanković čestitao je Alkmaaru na pobjedi, priznao da su bolja ekipa, ali istakao i razočarenje igrom fudbalera koji su ušli s klupe.

– Očekivali smo ovako tešku utakmicu, uz njihov kvalitet i probleme koje smo imali, ali opet mogu reći da su momci dali sve od sebe, pogotovo pojedinci, dok s druge strane neki koji su ušli nisu reagovali kako treba, što se neće ubuduće dešavati. Da ne ulazim sad u srž tog problema, čestitam Alkmaaru, bolja su ekipa i zasluženo su pobijedili, rekao je Ivanković i nastavio:

Bili smo prisiljeni praviti rotacije, Malekinušić je odigrao lijevog bočnog na njihovog najboljeg igrača maksimalno 90 minuta i stvarno, poslije utakmice sam mu rekao: ‘Skidam ti kapu, za svaku sekundu, krv koju si prolio‘. I zato mi nije jasno da neki momci koji dočekaju 15-20 minuta, a stalno se vodi polemika zašto ne igraju, ne ostave isto u tih 15-20 minuta. Jednostavno, to je nedopustivo, i ako ja budem tu i dok budem tu to se neće dešavati. Ili ćeš dati maksimum kad izađeš na teren ili nećeš biti tu, poručio je Ivanković. 

 


sport1.oslobodjenje.ba