Iz Širokog Brijega se zahvalili Tuzlacima: Hvala na razumijevanju

Komitet za takmičenje NF/S Bosne i Hercegovine, razmatrajući zahtjev Nogometnog kluba Široki Brijeg, jednoglasno je donio odluku o odgodi utakmice 14. kola Premijer lige BiH između FK Tuzla City i NK Široki Brijeg, koja se prema rasporedu takmičenja trebala odigrati u nedjelju 12. novembra na stadionu Tušanj s početkom u 13 sati.

Razlog za odgodu utakmice je činjenica, potkrjepljenja izvještajem klupskog doktora i nalazima iz Doma zdravlja Široki Brijeg, kako 13 igrača i tri člana stručnog štaba imaju virozu zbog čega nisu u stanju trenirati i igrati utakmice, odnosno moraju izbjegavati veći tjelesni napor. Prethodnu saglasnost za odgodu dao je i FK Tuzla City, kojem se zahvaljujemo na razumijevanju, poručili su iz NK Široki Brijeg.

Također, zbog regularnosti takmičenja i odigravanja utakmice prije završetka jesenskog dijela natjecateljske sezone 2023./2024., Komitet za takmičenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine odredio je novi termin odigravanja utakmice. Odgođena utakmica 14. kola Premijer lige BiH između FK Tuzla City i NK Široki Brijeg bit će odigrana 6. decembra 2023. godine na stadionu Tušanj, uz obavezu određivanja satnice od strane nositelja TV prava.

 


sport1.oslobodjenje.ba