back to top

Jagodić: Došli su ovdje da vuku utakmicu do kraja, ali je nisu završili kako su očekivali

Fudbaleri Sloge jučer su se plasirali u četvrtfinale Kupa BiH pobjedom protiv Igmana 1:0 golom Dejana Vidića u šestoj minuti sudijske nadoknade sa bijele tačke.

Tada je u šesnaestercu Igmana, u namjeri da se izbori za loptu, igrao rukom Marko Čubrilo, pa je na kraju sudija svirao penal za Slogu, a siguran realizator najstrožije kazne je bio Vidić, što je bio konačan rezultat utakmice.

Na taj način je Sloga uspjela da ostvari plasman u narednu fazu Kupa BiH, a poslije utakmice u Modriči, održana je konferencija za medije, na kojoj se prisutnim novinarima obratio Vlado Jagodić, trener dobojske ekipe.

Čestitam igračima, jer su vjerovali u prolaz i sasvim zasluženo smo prošli dalje, što nam je bio osnovni cilj. Ovo je peta sedmica priprema, a još nije ni završen pripremni ciklus, ali svi su se patili za prolaz dalje, kazao je Jagodić, pa dodao:

Pribojavao sam se ove utakmice. Igman se dobro postavio i nisu nam napravili niti jednu ozbiljnu priliku. Ovdje su došli da vuku utakmicu do kraja, dovukli su je, ali je nisu završili onako kako su očekivali.

Podsjetimo, Sloga proljetni dio polusezone otvara utakmicom protiv Veleža.  


sport1.oslobodjenje.ba