Jakirović o rivalima za titulu u Premijer ligi BiH: Po tablici je to Široki Brijeg

Trener Zrinjskog, Sergej Jakirović, još jednom se osvrnuo na ispadanje iz Lige konferencije od Slovana i koliko je taj nesretan poraz na kraju uticao na samu ekipu.

– Bilo je teško, razočarenje je veliko. Tako si blizu, a tako daleko na kraju. Ja sam rekao da mogu biti ponosan na sve što smo uradili ovo ljeto, osam utakmica na visokoj razini. Pokazali smo da bh. liga nije loša, kao što neki govore. Pokazali smo da možemo igrati na evropskom nivou i al-pari sa ekipama koji imaju veći budžet od nas. Život ide dalje, ja sam se već sutra prešaltao, jer od kukanja nema ništa, ne možeš ništa vratiti, možeš samo uzimati pouke i to će nam biti sigurno dragocjeno iskustvo za dalje. Mi moramo nastaviti u ovom tempu igrati i ako tako nastavimo nema zime. Za nas je bh. liga najvažnija, jer bez bh. lige i dobrog plasmana nema ni Evrope, rekao je Sergej Jakirović za klupsku stranicu.

  (ZVANIČNO) Nekadašnji fudbaler Sarajeva se vratio u bivši klub

Pred Zrinjskim je sada gostovanje kod Borca, koji je promijenio trenera i Jakirović očekuje jednu mobilizaciju.

– Sigurno da će sada biti mobilizacija, ali inače kada Zrinjski dolazi bilo kome uvijek je mobilizacija. Očekujem dobru utakmicu, natjecateljsku. Naravno, mi ćemo tražiti šansu da uzmemo pozitivan rezultat. Imam osjećaj da teren nije u bajnom stanju, ali moramo se prilagoditi. Neće ići roviti igrače, imamo ih par koji su osjetili tegobe od utakmice protiv Slovanov Ali, ima nas dovoljno i smatram da svi koji su zdravi mogu dati maksimum kako bismo ispunili cilj.

O igračkom kadru kaže:

– Upitni su Maglica i Mandić.Vidjećemo na treningu danas i onda ćemo se definitivno odlučiti koga ćemo voditi. Dolazi nam utakmica već za vikend, moramo misliti i o tome, bolje da se liječe. Nema smisla da forsiramo. Stvarno imamo na pozicijama po dva igrača i svi će dobiti priliku da se dokažu. Marandici će biti u kadru, Zubairu nema boravišnu dozvolu i radi se na tome.

  Poznati sastavi za posljednju utakmicu šestog kola Premijer lige BiH

Jakiroviću sada djeluje da je Široki Brijeg najveći konkurent Zrinjskom za titulu.

– Po tablici je to Široki Brijeg. Ovi svi ostali su kiksali, Široki drži konstantu, teško gubi. Mi moramo odigrati svoje utakmice, nema unaprijed računanja bodova, treba ići utakmicu po utakmicu. Mi se nadamo da ćemo u mjesec- mjesec i po odigrati sve zaostale utakmice kako bismo što prije došli na ravnopravan broj utakmica.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!