back to top

Jakov Medić ostvario transfer u njemačkog drugoligaša

Hrvatski stoper Jakov Medić novi je igrač njemačkog drugoligaša St. Paulija u kojeg je stigao iz SV Wehen Wiesbadena. Obje momčadi su se usuglasile da neće javno objaviti iznos odštete koja je ovom prilikom pripala članu njemačke treće lige. 

“Oduševljen sam što su mi čelnici St. Paulija ukazali povjerenje da postanem član ovog velikog kluba. Nadam se da ću zajedno s momčadi što prije biti u mogućnosti istrčati pred pune tribine stadiona kako bih iskusio nevjerojatnu atmosferu. Imao sam odlične i opširne razgovore sa sportskim direktorom i trenerom nakon kojih sam zaključio da je St. Pauli pravi izbor za moj stil igre.”, bile su prve riječi Medića nakon potpisa ugovora.

Sportski direktor Andreas Bornemann je istaknuo: “U Jakovu smo dobili igrača jake osobnosti. Imao je odličnu sezonu u Wehenu u kojoj je ostvario izvanredan napredak, a njegov razvoj još uvijek nije gotov. Dodatno ćemo raditi s njim kako bi bio spreman napraviti još jedan korak naprijed:”

Trener Timo Shultz je dodao: “Jakov je imao puno ponuda. Ambiciozan je, tehnički darovit i fizički robustan. Primarno ga vidimo kao stopera, ali može igrati i u veznom redu. Obzirom da je obrambeni igrač jako je opasan i u napadačkom dijelu igre.”

Medić je u netom završenoj sezoni upisao 41 nastup u kojima je zabio pet golova pri tome dodavši šest asistencija te je momčadi pomogao da završi na trećem mjestu ljestvice. U karijeri je nosio i dres Nurnberga gdje je u srpnju 2018. godine stigao iz Vinogradara, a u Hrvatskoj je još bio član Lučkog, Istre 1961, Zagreba i Hrvatskog dragovoljca. St. Pauli je u netom završenoj sezoni 2. Bundeslige zauzeo deseto mjesto na ljestvici.

NogometPlus