‘‘Kada sam vidio filozofiju i metode Jakirovića, znao sam da će Zrinjski…”

Trener golmana Feđa Kulaglić 2021. godine iz Zrinjskog je otišao u Kuvajt, a zatim je svoju karijeru nastavio u Saudijskoj Arabiji.

U razgovoru za MeridianSportBH, ovaj fudbalski stručnjak, pod čijim palicom su radili ponajbolji bh. čuvari mreže, govori o iskustvima iz Kuvajte i Saudijske Arabije, te o rezultatima Zrinjskog u kojem je proveo veći dio svoje karijere.

Ljeto 2021. godine odlučio sam se pridružiti treneru Anti Miši s kojim sam sarađivao u Zrinjskom 2018. godine. Stigao je njegov poziv za odlazak u Al Arabi i odlučio sam prihvatiti taj poziv i stvarno nisam pogriješio. Već prve sezone osvojili smo dva trofeja, Superkup i Kup. Prije te sezone, Miše je osvojio Ligu nakon 17 godina. Radi se o klubu koji je među tri najbolja u Kuvajtu i ima najviše navijača, kaže Kulaglić i nastavlja:

Na ljeto prošle godine stigao je poziv iz kluba Al Faisaly. Radi se o velikom klubu gdje je karijeru započeo Zlatko Dalić i stvarno je to klub sa vrhunskim uslovima. Oni su prošle sezone ispali iz Superlige i imali su ambiciju vratiti se odmah u Superligu. Krenuli smo dobro, pobjeđivali, na polusezonu bili i prvi. Međutim, klupsko rukovodstvo je odlučilo da napravi sporazumni raskid ugovora sa šefom. Insistirali su da ja ostanem. Iako na početku nisam htio ostati, šef (Ante Miše) me uvjerio da ostanem. Nakon tog razgovora s njim odlučio sam ostati do kraja. Nažalost, do kraja sezone promijenila su se još dva stručna štaba.

On je potom prokomentarisao igre Zrinjskog i osvajanje duple krune Plemića.

Bilo je pitanje vremena kada će se to dogoditi. Dolaskom šefa Sergeja Jakirovića kada sam vidio njegovu filozofiju i metodologiju rada, odmah sam rekao da će klub krenuti uzlaznom putanjom i da će ga teško moći iko zaustaviti i to se i dogodilo. Mislim da je on stvorio dobre temelje, koje je kasnije nadogradio trener Rendulić, kazao je Kulaglić, pa dodao:

Pratim svakako Zrinjski, svaku utakmicu putem interneta i stvarno sam uživao u tim rezultatima. Zaslužena dupla kruna, pokazali su kvalitet. Žao mi je zbog evropskog nastupa i tog gola škaricama ne znam hoće li se ikada više ponoviti. Pokazali su da mogu i vjerujem kako će već ove sezone potvrditi i ostvariti ulazak u grupnu fazu europskog takmičenja.


sport1.oslobodjenje.ba