back to top

Kako je Luciano Spalletti komentarisao utakmicu protiv Bosne i Hercegovine?

Luciano Spalletti, selektor fudbalske reprezentacije Italije, dao je svoje mišljenje o sinoćnjoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine na press-konferenciji.

– Utakmica je bila dobra, iako nije bilo pravog ritma u određenim trenucima. Imali smo mnogo laganog i sigurnog dodavanja, ali smo morali biti bolji u završnici akcija. Bilo je sve previše razvodnjeno. Umjesto da pritisnemo protivnika, dopustili smo im da imaju loptu i nismo pratili njihovu igru s veznim igračima, rekao je Spalletti, pa dodao:

– Uradili smo što smo morali. Imamo jak tim, vjerujemo u to. Sada je potrebno ući u pravu atmosferu utakmice. Željeli smo isprobati sve, pa smo u posljednjim utakmicama pomiješali dvije različite ekipe, objasnio je Spalletti.

Napadač Atalante Gianluca Scamacca sinoć je propustio nekoliko prilika, a o njegovoj igri se osvrnuo italijanski selektor:

– Golman mu je odbranio nekoliko udaraca. Igrao je dobro, uputio je nekoliko dobrih pasova. Na pravom je putu da postane igrač koji cijelu ekipu diže na viši nivo. Izvanredna predstava.


Izvor: ( sport1.oslobodjenje.ba / Fudbalski.com )