back to top

Kako su ocijenjeni Zmajevi za poraz protiv Slovačke?

Sinoć su Zmajevi na Bilinom polju u Zenici, u sklopu desetog kola grupe J kvalifikacija za EURO, poraženi od Slovačke rezultatom 1:2 i to nakon preokreta.

Naš nacionalni tim je poveo preko Hrosovskog koji je pogodio vlastitu, ali su Slovaci preko Boženika i Satke stigli do preokreta i na kraju pobjede protiv Zmajeva.

Također, veliki problem za naš tim sinoć je predstavljao i crveni karton, kojeg je zaradio Renato Gojković u 63. minuti. Ipak, ono što može radovati Savu Miloševića, selektora Zmajeva, jeste mnogo bolja igra našeg tima u odnosu na susret prije četiri dana, kada smo doživjeli poraz u gostima protiv Lusksemburga.

Specijalizovani sajt, SofaScore, podijelio je i ocjene našim reprezentativcima, a prema ovom sajtu, najbolji pojedinac u našoj selekciji je bio rezervista Nermin Zolotić sa ocjenom 6.9, dok je od startera najbolje prošao Ermedin Demirović sa ocjenom 6.8.

Ovo su ocjene naših reprezentativaca koji su sinoć igrali protiv Slovačke: Kenan Pirić (6.2), Jusuf Gazibegović (5.9), Renato Gojković (6.1), Dennis Hadžikadunić (6.7), Nihad Mujakić (6.5), Gojko Cimirot (6.6), Ivan Bašić (6.6), Said Hamulić (6.7), Haris Hajradinović (6.5), Ermedin Demirović (6.8),  Smail Prevljak (6.4); Rezerve: Nemanja Bilbija (6.6), Nermin Zolotić (6.9),  Dal Varešanović (6.5) i Almedin Ziljkić (6.6). 


sport1.oslobodjenje.ba