back to top

Klafurić cijeni lidera, ali vjeruje u svoju ekipu: Možemo igrati protiv Borca

Dean Klafurić je istakao da njegova ekipa treba ponoviti utakmicu kao iz februara kada su sa Borcem odigrali 0:0 na stadionu “Rođeni”.

– Veselimo se utakmici protiv lidera na tabeli. Znamo kako Borac igra. Naša zadnja utakmica je bila ne tako davno i voljeli bismo ponoviti takvu izvedbu kao u zadnjoj utakmici, uz naravno povoljniji rezultat u našu korist, rekao je Dean Klafurić, pa je govorio o povrijeđenim igračima:

– Imamo problem za ovu utakmicu. Nakon utakmice protiv Željezničara Vehabović i Lohan nisu trenirali. Vehabović je danas došao na trening, vidjećemo da li će biti spremni. Guliashvili se vratio u trenažni proces. Ostali su svi tu. Radna etika je na visokom nivou i moram pohvaliti igrače za rad.

Smatra da nije velika prednost za Velež što je Borac igrao utakmicu Kupa.

– To je uvijek dvosjekli mač. Mislim da nije neka prednost jer Borac ima vrlo širok roster. Pokazali su to kroz prvenstvo. Ne samo sa iskusnim i kvalitetnim, provjerenim igračima, nego pogotovo kroz to zaštićeno godište.

Ističe Klafurić i da nema govora o nekoj silaznoj formi Borca zbog poraza od Zrinjskog, jer su već u Kupu BiH potvrdili suprotno.

– Ne, jedan poraz ne znači, pogotovo kada dođe od Zrinjskog, top ekipe koja je u rangu Borca. Njihova forma ne ide prema dolje, jer su samo par dana kasnije u Kupu potvrdili to. 

On je potom još jednom govorio o Borcu.

– Borac ima svoje mehanizme koje koristi i koji su nam u prvoj utakmici, pogotovo u prvih dvadesetak minuta nametnuli. Mi ćemo se pokušati tu bolje odbraniti i biti spremni na to i još više popraviti svoje mehanizme. Kao što smo pokazali u prethodne dvije utakmice, pa čak i u Banjaluci kada smo osamdesetak minuta igrali sa igračem manje, možemo igrati protiv Borca. Ja se nadam da će to igrači pokazati u nedjelju, uz podršku naših navijača. Želim ovu priliku da iskoristim i da Red Armyju čestitam rođendan.

Prvotimac Dino Halilović ističe da se dobro radi na treninzima, te da vjeruje da on i saigrači mogu pokloniti navijačima pobjedu za rođendan.

– Očekuje nas teška utakmica protiv lidera, koji ima neupitno kvalitetne igrače. Igrali smo ne tako davno sa njima, pokazali da možemo igrati protiv njih. Dočekujemo ih poslije dvije pobjede, dobro radimo, dobro treniramo. Očekujemo veliku podršku, Red Army ove sedmice slavi rođendan i vjerujem da im možemo pokloniti tri boda za rođendan.


sport1.oslobodjenje.ba