Klafurić: Godi kad dobijemo čestitku od tako dobrog trenera

FK Velež je ostvario pobjedu u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe Sarajeva sa 1:0.

Nakon utakmice izjavu za medije na press-konferenciji dao je trener Rođenih, Dean Klafurić koji se zahvalio kolegi Simonu Rožmanu na čestitkama.

“Hvala na čestitkama kolegi. Stvarno godi kada se dobije čestitka od tako dobrog trenera i kluba. Istakao bih igrače koji su odigrali fenomenalnu utakmicu. Oni su danas ispunili sve taktičke zahtjeve. Kondicijski su istrčali, odigrali su maksimalno odgovorno i mislim da smo danas zaslužili pobjedu”, rekao je Klafurić i dodao:

“Osjećamo se isto kao prije. Idemo dan po dan i trening po trening, utakmicu po utakmicu. Mi smo svjesni da u fudbalu postoje nepredvidivosti. Imamo odličnu radnu etičnost na treningu. To sve prati uprava. Prvi dan na predstavljanju sam rekao da možemo uspjeti ako radimo svi za isti cilj od čistačice do predsjednika. Tako se svi ponašamo i to je možda “naša tajna”, ako nešto takvo postoji.”

Istakao je da su Rođeni bili u vrhu prije nego što je on došao.

“Mi smo bili u vrhu i kada sam tek stigao i prije mene. Tu smo konstantni i tu smo gdje nam je mjesto. Želimo da pobjedimo svaku utakmicu. Kada je riječ o mom radovanju. Ja sam zaista emotivan i moram se radovati. Volim fudbal, to je moj život i svakoj pobjedi se rado veselim”, završio je Klafurić.


sport1.oslobodjenje.ba