Ko propušta mečeve desetog kola Premijer lige BiH zbog suspenzije?

Šest premijerligaških igrača neće igrati u desetom kolu Premijer lige BiH zbog suspenzija, a u prvom redu vrijedi istaći činjenicu da Sarajevo i Željezničar vječiti derbi dočekuju “neokrznuti” i da mogu računati na sve igrače, barem sa aspekta suspenzija.

Nisu svi klubovi te sreće, utakmicu između Širokog Brijega i Igmana zbog suspenzije će propustiti igrač gostiju Edis Buturović, koji je dobio dva žuta, odnosno crveni karton protiv Zrinjskog. Neće biti ni Stefana Denkovića, koji je dobio tri žuta kartona. Široki Brijeg će s druge strane biti kompletan.

Velež u narednom kolu dočekuje Posušje bez Asmira Suljića koji je, slično kao i Buturović, dobio dva žuta, odnosno crveni karton u gostima kod Borca. Gostujući sastav će u ovom kolu biti uskraćen za nastup Nikole Mandića, koji ima tri žuta kartona.

GOŠK je domaćin Borcu, a Esmir Hasukić neće biti na raspolaganju treneru domaćih Denisu Ćoriću. Borac je, naravno, kompletan.

Zvijezda i Tuzla dočekuju međusobni duel kompletni, dok će naredno kolo propustiti i Miloš Nikolić iz Sloge, čiji tim gostuje Zrinjskom. Zrinjski može računati na sve igrače.

 


sport1.oslobodjenje.ba