back to top

Ko sve propušta 22. kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine?

Druga trećina premijerligaške sezone završava se narednog vikenda, kada će biti odigrane utakmice 22. kola Wwin lige BiH.

Nekolicina igrača će zbog suspenzija propustiti ovo kolo i neće biti na raspolaganju svojim trenerima za predstojeće utakmice.

Tri igrača dobojske Sloge bit će odsutna protiv Širokog Brijega u gostima, a neće biti ni trenera Zlatka Maksimovića, koji je dobio crveni karton protiv Zrinjskog. Direktan crveni karton dobio je Miloš Nikolić, dva žuta kartona je dobio Bojan Batar, a treći žuti karton dobio je Milan Milanović, te niko od njih neće igrati protiv Širokog Brijega. Domaćin će s druge strane biti kompletan.

Derbi između Zrinjskog i Borca propustit će prvotimac domaćih Mario Ćuže, koji je također dobio crveni karton protiv Sloge, Kerim Memija će pauzirati zbog tri žuta kartona, a neće biti ni trenera Željka Petrovića. S druge strane, Borac je kompletan.

Sarajevo dočekuje Igman, a na golu neće biti Dejan Iliev koji je dobio direktan crveni karton protiv Željezničara. Igman će biti kompletan.

Željezničar gostuje Zvijezdi 09, a na raspolaganju neće imati Sulejmana Krpića i Harisa Ovčinu, koji su dobili treće žute kartone u derbiju. 

Zanimljivo, Velež i Tuzla, te GOŠK i Posušje će biti kompletni u međusobnim duelima. 


sport1.oslobodjenje.ba