Ljuca odigrao 100. utakmicu u Prvoj ligi: Vjerujem da sam zaslužio igrati Premijer ligu

Napadač Stupčanice iz Olova, Sedin Ljuca, utakmicom u Gornjem Rahiću u posljednjem jesenjem kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine proslavio je jubilej, 100. utakmicu u Prvoj ligi.

On je nosio dres Bosne Visoko, Radnika iz Hadžića, Čapljine, Igmana, Bratstva i evo sada Stupčanice u Prvoj ligi.

– Jeste, jubilej, 100. utakmica. Kada pogledam ovako, mogu reći da sam sveukupno zadovoljan sa onim što sam do sada pokazivao. Mada, uvijek sam samokritičan i govorim sebi može i mora bolje. U svakom od ovih klubova sam se na neki način osjećao lijepo, ali ako bih morao birati gdje mi je bilo najljepše, to bi bio Igman, jer sam tu osvojio titulu prvaka i imao dosta uticaja na njeno osvajanje, kaže nam Sedin Ljuca.

Žali on ipak što nagradu za dobre igre nije dobio u vidu nastupa u Premijer ligi.

– Naravno da postoji žal što nisam igrao Premijer ligu. Vjerujem da sam je zaslužio i da je mogu igrati. Nadam se da će se i to uskoro desiti.

U Stupčanici je zadovoljan. Ekipa iz Olova je druga na polusezoni i boriće se za ulazak u Premijer ligu.

– Stupčanica je zdrav kolektiv sa vrhunskim ljudima oko kluba. Drugi smo na tabeli, što je svakako fantastičan uspjeh za ovu malu sredinu.

Svojim igrama je zadovoljan.

– S obzirom na to kakve su me okolnosti pratile tokom polusezone mogu reći da sam prezadovoljan učinkom, ali uvijek sebi kažem može bolje. Ugovor sa Stupčanicom imam do kraja sezone, trenutno sam fokusiran samo na nju i na borbu za sami vrh tabele gdje nas samo tri boda dijele od odlične Slobode.

 

 


sport1.oslobodjenje.ba