Makedonski reprezentativac karijeru nastavlja u Bundesligi

Njemačka Bundesliga – RB Leipzig na svojoj službenoj stranici potvrdio dolazak reprezentativca Makedonije – od Elif Elmas.

24-godišnji veznjak stigao je u transferu vrijednom 25 milijuna eura iz redova talijanskog prvaka Napolija. S upravom “Red Bullsa” potpisao je ugovor o suradnji do ljeta 2028. godine. Odabrao je broj 6 na dresu.

“Za mene je ostvarenje sna što sam prešao u Bundesligu i što ću igrati za RB Leipzig.” Stil igre koji ovdje njeguju savršeno mi odgovara. Ova momčad je dobar spoj mladih vrhunskih talenata, koji se ovdje mogu razvijati, a tu su i pojedinci s velikim iskustvom. Zbog svega toga prelazak u Leipzig je pravi potez za mene,” rekao je makedonski nogometaš.

Nakon četiri i pol godine Elmas odlazi iz Napolija za koji je odigrao 189 utakmica i s kojim je prošle sezone uspio osvojiti talijansko prvenstvo. Prethodno je ponikao u momčadi Rabotničkog, a prije dolaska u Italiju dvije je sezone nosio dres turskog Fenerbahçea.

S druge strane, RB Leipzig je doveo pojačanje u sredini terena, prvenstveno u fazi kreacije, nakon odlaska legende kluba – Emila Forsberga.

www.sportskenovosti.net