Maksimović i Memišević napustili klupu FK Leotar

Fudbalski klub Leotar i treneri Marko Maksimović i Damir Memišević, dogovorili su sporazumni raskid saradnje, prenosi zvanična stranica trebinjskog kluba.

– Iskoristio bih priliku da se zahvalim Marku Maksimoviću na vremenu provedenom u Leotaru. Nažalost, nismo ostvarili zajednički cilj, a to je opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i u zajedničkom razgovoru smo donijeli odluku da u novu sezonu krenemo sa novim stručnim štabom. Moram da istaknem da se razilazimo prijateljski i korektno. Marku i Damiru želimo sreću na ličnom i profesionalnom planu, rekao je Rajko Mičeta, predsjednik UO Leotara.

Marko Maksimović je vodio Leotar na 23 utakmice u Premijer ligi i ostvario sedam pobjeda, šest remija i deset poraza uz negativnu gol razliku, 23:25.

– Kada sam preuzeo Leotar, za mene je to bio veliki izazov, s obzirom na stanje na tabeli, ali sam se u Trebinje vratio punog srca da probam da pomognem. Nažalost, od cilja nas je dijelio samo mali korak. Život ide dalje. Želim da se zahvalim svim igračima sa kojima sam radio, Upravi kluba i ljudima u klubu, a posebno našoj Mari iz ekonomata koja je majčinski bila uz nas sve ovo vrijeme. Na početku nove sezone sjeo sam sa predsjednikom i članovima Uprave i usaglasili smo se da je i za klub i za nas dvojicu, Damira i mene, najbolja opcija da krenemo različitim putem. Ja iz Leotara odlazim, ali ću se u ovaj klub i grad uvijek rado vraćati.

Do zvaničnog imenovanja novog stručnog štaba, ekipu će voditi sportski direktor Oleg Ćurić koji ima UEFA A trenersku licencu, a pomagaće mu Anel Ramić, koji je u toku školovanja za UEFA A licencu. 


sport1.oslobodjenje.ba