Manijaci ‘‘natjerali‘‘ Velež da ubrza radove: Mostarci preuredili kavez za gostujuće navijače

Gostujuća tribina, odnosno kavez u kojem su trebali biti smješteni gostujući navijači suparničkih klubova izazvao je dosta polemika u posljednje vrijeme. Zbog njegovog izgleda, navijači Željezničara nisu željeli doći na utakmicu smatrajući ga neprihvatljivim.

Iz Veleža su pak istakli kako je sve urađeno sukladno dogovorima s ekspertima za infrastrukturu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. No, ipak su samo nekoliko sati uoči toliko spominjane sporne utakmice iz Saveza donijeli odluku kako kavez ne zadovoljava kriterije.

U Veležu su stoga odlučili dotjerati kavez kako u nastavku prvenstva gostujući navijači ne bi bili zakinuti za podršku svojim klubovima. Postavljene su stolice i skinut ‘‘krov‘‘ kaveza. 

No, kako saznaje hercegovina.info ova montažna tribina na stadionu Rođeni zadržat će se samo do kraja aktuelne sezone, a onda kreću radovi na izgradnji južne tribine koja je ujedno i jedna od završnih faza izgradnje stadiona Veleža.

Teren je već poravnat i izvršene su pripreme, a već je i poznato kako će nova tribina izgledati. Ona će naime brojati 3.500 mjesta, a u sklopu iste bit će smještena i svečana loža, prostorije za novinare i VAR soba.

Zapadna tribina na kojoj je sada smještena svečana loža bit će ujedno tribina za gostujuće navijače koja ima pristup s potpuno druge strane, nego ona na kojoj su smješteni najvjerniji navijači Veleža, te će tako biti manja mogućnost za eventualne bliske susrete najvatrenijih pristalica domaćih klubova.

Kako saznaje hercegovina.info, izgradnja ove tribine iznosit će oko tri miliona maraka, a Velež već ima rezervisana sredstva za istu. To uključuje i pomoć Grada Mostara i Županijske Vlade HNŽ-a.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!