back to top

Marijan Budimir: Držali smo se zajedno kad smo bili prvi na tabeli, držimo se zajedno i kada ne ide

Tuzla je danas savladala Široki Brijeg rezultatom 2:0 u zaostaloj utakmici 4. kola Premijer lige BiH,a komentar na ovaj meč dao je trener Širokobriježana Marijan Budimir.

“Čestitam Tuzli na pobjedi, puno se bolja snašla na teškom terenu i bila je konkretnija. Upozoravali smo igrače da će bliže pobjedi biti onaj ko bude manje griješio. Nažalost, desio nam se autogol i čista greška kod drugog gola. Dolazili smo do zadnje trećine, ali nam nedostaje kvaliteta, odlučnosti i boljih rješenja da bismo stvarali više šansi. Mučimo se u tome, evidentno, i moramo na polusezoni vidjeti koja su za to najbolja rješenja”, kazao je Budimir.

Široki je u nizu od sedam utakmice bez pobjede, a Budimir je istakao da ekipa mora zadržati zajedništvo.

“Zajedno smo u svemu ovome, kao što smo bili zajedno kad smo bili na vrhu, zajedno smo i kad nam ne ide. Treba se skupiti, malo i odmoriti jer smo imali mnogo utakmica u posljednje vrijeme, i pokušati uzeti maksimum bodova u ove dvije utakmice, a onda na polusezoni vidjeti šta nedostaje da budemo konkurentniji za pozicije u vrhu tabele. Mi smo mlada ekipa, trudimo se davati šansu mladim igračima za napredak i razvoj, ali da bi se oni adekvatno razvijali, potrebna im je podrška kvalitetnih iskusnijih saigrača”, poručio je Budimir.


sport1.oslobodjenje.ba