back to top

Meho Kodro o otkazu na klupi Zmajeva: Doživio sam sve u svijetu fudbala, a stvari koje su se desile…

Meho Kodro, bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH, govorio je za španske medije, između ostalog, o otkazu na klupi Zmajeva.

Kako je rekao, riječ je o političkom pitanju, te je dodao kako je sve to malo sumnjivo, ali je poručio da takve stvari ne prima previše k srcu.

To je političko pitanje, malo je sumnjivo, ali dobro sam. Proveo sam nekoliko dana u Španiji, sigurno je da me to dirnulo poslije svega što se desilo, ali iskustvo vam daje mogućnost da ovakve stvari ne primate previše k srcu. To je što je, istakao je Kodro, pa dodao:

Doživio sam sve u svijetu fudbala, a stvari koje su se desile vas tjeraju da proživite nešto drugačije. Nije da sam se navikao na to, ali možete odlučiti vidjeti stvari sa određene distance i ne vezivati se za ono što se dešava u tom trenutku.

Podsjetimo, Kodrin drugi mandat na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine je počeo 3. augusta, a završio je 21. septembra. Zmajeve je vodio na dvije utakmice. Zabilježio je pobjedu protiv Lihtenštajna, te je doživio poraz od Islanda.


sport1.oslobodjenje.ba