Milinković: Izuzetno smo motivisane i raspoložene da igramo na visokom nivou

Drugog dana priprema ozbiljnije će se raditi, u planu je samo jedan trening jer već u srijedu bh nogometašice putuju u Sloveniju na utakmicu petog kola Uefa Lige nacija za žene.

Reprezentacija Slovenije nije nepoznata našim djevojkama.

Prije dva mjeseca, duel ovih selekcija u Zenici završen je neriješenim rezultatom 1-1.

Naše reprezentativke su svjesne važnosti susreta jer je na vrhu tabele i dalje neizvjesna borba za prvu poziciju i direktnu promociju u Ligu A.

Selekcija Češke ima samo jedan bod manje od BiH i, sudeći po komentarima bh. nogometašica, spremne su da pokažu da nisu slučajno na prvom mjesto na tabeli u Ligi B, grupi B4.

Marija Ana Milinković je odigrala 360 minuta u četiri meča i najavljuje duel protiv Slovenije koji je na rasporedu prvog decembra u 18:00 sati u Kopru.

„Vidjeli smo u prvom susretu da možemo igrati ravnopravno sa njima, mada nam je pobjeda izmakla u posljednji čas. Slovenija je odlična ekipa, imaju sjajne igračice koje nastupaju u evropskim klubovima i veoma su opasne kada napadaju sa desne strane. Mi smo, izuzetno motivisane i raspoložene da igramo na visokom nivou. Znamo da će naša selektorica i stručni štab sve detaljno analizirati i da ćemo dobiti konkretne zadatke. Moramo se puno truditi i odigrati disciplinovano kako bismo se vratile sa tri boda što nam je cilj“, zaključila je Milinković.


sport1.oslobodjenje.ba