back to top

Milošević: Barbarez je bio mag sa loptom, nadam se da će…

Legendarni Sergej Barbarez jučer je i zvanično postao novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hecegovine.

Barbarez je dobio podršku većine članova na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora N/FSBiH, čime je ispunjena dugogodišnja želja navijača i javnosti da ga vide na selektorskoj klupi.

Tu će naslijediti Savu Miloševića, kojem je istekao ugovor nakon baraža za Evropsko prvenstvo, gdje su Zmajevi zaustavljeni u polufinalu od Ukrajine

Upravo je Milošević o imenovanju Barbareza za novog selektora Zmajeva govorio u intervju za N1, te je poručio kako je legendarni bh. fudbaler bio mag sa loptom i da se nada da će sve prenijeti na trenerski posao.

– Kao fudbalera, poznajem ga jako dobro. Mislim da je bio mag sa loptom i veliki igrač, jedan od najboljih u historiji BiH. Nadam se da će sve prenijeti na trenerski posao. Nadam da se će uspjeti uraditi ono što nismo moji prethodnici i ja. Ne znam kakvo razmišljanje fudbalsko ima Sergej, ali to će vrijeme pokazati. To može biti minus, ali imamo slučajeva da su pravili treneri sjajne stvari na počecima trenerskih karijera. Ja ću biti i dalje veliki navijač Bosne i Hercegovine, poručio je Milošević.

Milošević je imao i poruku za sve navijače BiH.

– Hvala za podršku i kritike. Vrijeme provedeno u Sarajevu je bilo fenomenalno. Naravno da su navijači jedan od najbitnijih dijelova. Bez obzira na sve, dugujem im veliku zahvalnost. Ostaje sa moje strane dug navijačima što se tiče rezultata. Možda će u budućnosti se namjestiti, da vratim taj dug jednog dana, kazao je Milošević.


sport1.oslobodjenje.ba