Mirza Varešanović: Besmisleno je da se derbi igra bez navijača, vidjeli smo na Pecari koliko nam znače

Tim povodom je danas u prostorijama Bordo kluba održana press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio trener Mirza Varešanović. 

Derbi je specifična utakmica, svi znamo koliko znači objema ekipama, gdje stanje na tabeli ili forma ekipe ne govori ništa. Utakmica gdje moramo dati zadnji atom snage, gdje moramo imati veliku želju za dobar rezultat. Imamo dobru situaciju, imamo puno samopouzdanja, ulazimo u istu nakon velike pobjede u Širokom Brijegu i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu, započeo je izlaganje Varešanović.

Trener Sarajeva je prokomentarisao razliku u igri ekipe protiv Širokog Brijega u odnosu na utakmicu protiv Zrinjskog.

Nije da se pravdam, ali mi prije svake utakmice napravimo neki plan i pokušavamo predviđati sami tok utakmice te smo vidjeli da plan na toj utakmici nije bio najbolji. Vidjeli smo gdje smo griješili i onda smo na osnovu te analize pokušali da promijenimo neke stvari i da se prilagodimo protivniku i mislim da je u Širokom Brijegu to puno bolje izgledalo. Naravno da je fudbal specifična igra, da jedna situacija na utakmici može okrenuti cijeli njen tok, a mi smo pokazali na toj utakmici u Širokom Brijegu da je plan bio dobar, da smo pogodili sa promjenama i nadam se da će tako biti i sutra. 

Varešanović je svjestan da je Željezničar u boljoj rezultatskoj poziciji.

Željezničar je u boljoj rezultatskoj situaciji od nas, s obzirom da bolje stoje na tabeli i to je neka njihova prednost. Međutim, mi se bez obzira na stanje na tabeli i ostale stvari moramo dobro spremiti. Ja se nadam da ćemo sutra ostvariti dobar rezultat, da će igrači dati sve od sebe, jer svi znamo da nam ova utakmica puno znači i što se tiče rezultata, ali i svega ostalog.

O činjenici da se derbi igra u Zenici bez prisustva navijača, Varešanović kaže: 

Za mene je besmisleno da se ovakva utakmica igra bez navijača, međutim to su odluke saveza na koje mi ne možemo utjecati. Utakmica u Širokom brijegu je pokazala koliko je bitno imati navijače i nama i igračima, jer su nas nosili 90 minuta i vidjelo se i kod trećeg gola da su igrači željni podrške i tog aplauza. Nadam se da će naredne utakmice biti otvorene za publiku.

Varešanović će nakon današnjeg treninga znati na koga će sutra moći računati, a navijače posebno zanima stanje Dala Varešanovića i Danijela Avramovskog.

Imamo još danas jedan trening, imali smo dva dana da se odmorimo. Tu je još nekoliko rovitih igrača, a pravu sliku znat ćemo nakon današnjeg treninga.

Varešanović je ponovio da će biti još oscilacija u igri Sarajeva.

Ova pobjeda nam je puno značila jer su igrači dobili samopouzdanje, vidjeli da možemo i da smo na pravom putu. Opet ponavljam, biće oscilacija u igri jer smo nova ekipa, treba nam vremena za uklapanje i da napravimo one stvari koje se očekuju od nas, da dođemo do dobitne kombinacije. 

O novim pojačanjima Varešanović kaže:

Nekome treba više vremena za adaptaciju, novi klub, novu sredinu, državu, a neko se prije adaptira na nove okolnosti. Sa pojedincima sam jako zadovoljan, ali nadam se da će i ostali igrači da se što prije adaptiraju na naš način igre, života i na sam klub i okolinu.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!