Misimović objasnio zašto je baš Kodru predložio za novog selektora

Kodro će po drugi put preuzeti kormilo Zmajeva, a jedan od najzaslužnijih za njegovo imenovanje bio je direktor “A” reprezentacije Zvjezdan Misimović.

Misimović je obavljao razgovore sa kandidatima i na kraju je preporučio da Kodro bude novi selektor, što je Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH jednoglasno prihvatio.

Jako smo loše startovali u kvalifikacijama i došli smo u situaciju da moramo pormijeniti nešto. Izbor je spao na novog selektora Mehu Kodru. Meni je čast, jer smo i ranije imali dosta razgovora i bio je blizu preuzimanja klupe. Imao sam u jednom kratkom periodu da sarađujem sa njim na relaciji igrač-trener i tu sam dosta dobrih stvari vidio kod njega i mislim da, ako svi budemo zajedn, da imamo realne šanse kroz kvalifikacije da se plasiramo na Euro, rekao je Misimović.

Ima puno posla pred nama, optimisti smo, sportisti, treba ići od utakmice do utakmice, treba u svakoj ići na pobjedu. Za ne daj Bože ima i taj baraž, ali za sada nećemo tako daleko da gledamo, zaključio je Misimović. 

 

 

 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!