Misimović: Smeta mi kada čujem da je FK Željezničar u krizi, dug je minoran u odnosu na potencijale

Senad Misimović posljednjih dana sve češće se pojavljuje u javnosti. Naravno kao i uvijek tema je FK Željezničar, na čijem je čelu bio nekoliko godina, a Misimović ima svoje viđenje kako riješiti trenutnu situaciju.

U razgovoru za Novu BH, Misimović je govorio o načinu preustroja kluba, ali i o svom eventualnom povratku u klub sa Grbavice.

– Prethodnih nekoliko dana smo analizirali razne aspekte na koji način klub može funkcionirati u budućnosti. I naravno da postoji model koji je održiv, koji je provodiv i koji garantira dugoročnost za klub. Meni inače smeta kad čujem taj narativ da je Fudbalski klub Željezničar u krizi, da ima probleme u organizaciji. To apsolutno ne stoji, ne korespondira sa imovinom kluba, s procesima u klubu koji će se voditi. Ne vidim nijedan klub u Bosni i Hercegovini i regiji, koji specijalno finansijski bolje stoji. Taj dug koji klub ima je minoran u odnosu na sve njegove potencijale, podvukao je Misimović.

On je podvukao da je struktura ljudi koji se trenutno nalaze u klubu, uspjela da napravi balans između odliva i priliva uz kluba.- 

  UEFA POTVRDILA: Poznato na kojem stadionu će Zmajevi ugostiti Crnu Goru

– To je jako važna stvar. Klub sada stabilno funkcioniše, isplaćuje lična primanja uposlenicima na vrijeme. Postoje dugovi od ranije, koji će biti isplaćeni, postoje ugovori i svi će biti obeštećeni na vrijeme. Klub u ovom trenutku posluje održivo, ali ima hipoteku ranijih dugova i rekao bih nesavjesnog poslovanja, dodao je Misimović.

Na pitanje novinara kakav je bio feedback navijača nakon sastanka u klubu, Misimović je rekao:

– Navijači uvijek traže neki model da se vratim u klub, međutim, to vrijeme je prošlo, i u fudbalu i u FK Željezničar. Željo treba transformaciju, jedan novi pristup. To je klub koji ima bezvremensku dimenziju i koji okuplja ljude, koji ima široku bazu da ne može zavisiti od pojedinca, bilo to da je Senad Misimović ili neko drugi. On mora zavisiti od koncepta, od ispravnog održivog puta, dodao je Misimović.

Ostatak zanimljivog intervjua da Misimovićem, možete pogledati na videu ispod.


sport1.oslobodjenje.ba

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!