back to top

Modrić: ‘Godine nisu bitne, nego ono što pokažeš na terenu, trener zna da ja volim igrati’

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić, koji će u srijedu igrati za Real Madrid u europskom Superkupu protiv Eintracht Frankfurta, rekao je kako sezonu želi započeti novim trofejom.

“Spremni smo, prošli smo dobre pripreme, pa se nadam da ćemo to i dokazati. Želimo pobjedom započeti sezonu, a ne kako se dogodilo 2018. godine. Potrebno je startati na najbolji mogući način”, izjavio je Modrić na konferenciji za medije.

U Helsinkiju, glavnom gradu Finske, snage će odmjeriti aktualni pobjednik Lige prvaka Real i osvajač Europske lige Eintracht.

“Put do ovoga je bio težak, ali i lijep zbog načina na koji smo osvojili Ligu prvaka. Sada se jako veselimo ovom Superkupu, to je prvi trofej na početku nove sezone te ga želimo osvojiti”, izjavila je “desetka” bijelih.

Modrić se nalazi pred osvajanjem 21. trofeja s “Kraljevskim klubom”, koji je međutim 2018. bio izgubio u europskom Superkupu od gradskog rivala Atletica.

“Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. Imamo dobru momčad pa vjerujem da ćemo odigrati dobro, a također i imati dobru sezonu. Vidjet ćemo na kraju kako će završiti”, napomenuo je kapetan hrvatske reprezentacije.

Modrić će idući mjesec napunuti 37 godina no tvrdi da se time neće ništa promijeniti.

“Godine nisu bitne, nego ono što pokažeš na terenu. Trener zna da ja volim igrati, tada se najbolje osjećam”, napomenuo je najstariji igrač Real Madrida.

Dodao je da s trenerom Carlom Ancelottijem nije razgovarao oko “doziranja minuta na terenu”.

Embed from Getty Images

“Da bi se bilo na ovoj razini potrebno se doista posvetiti ovoj profesiji, na terenu, ali i izvan njega”, napomenuo je.

U studenom i prosincu će se igrati i Svjetsko prvenstvo u Kataru što će dodatno iscrpiti igrače ove sezone.

“Ništa se neće promijeniti time što se Svjetsko prvenstvo igra usred sezone. Bit ću jednako spreman, dobro ću trenirati te sam na dispoziciji dati sve od sebe u svakom aspektu”, poručio je Modrić koji s Hrvatskom prije četiri godine osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu.

Modrić je prije dva mjeseca produžio ugovor s Real Madridom za dodatnu sezonu, do 30. lipnja 2023.

FOTO: EPA/Oliver Hardt

SportNet