Mulalić: Krpić je bio kapiten Željezničara i to nije mala stvar

Trener Željezničara, Edis Mulalić, govorio je za zvaničnu klupsku stranicu o dosadašnjem dijelu priprema Plavih, ali i o dolasku Sulejmana Krpića u redove kluba sa Grbavice.

Mulalić je poručio kako su pripreme Željezničara podijeljenje u tri dijela. 

Evo nas u četvrtoj sedmici priprema. Negdje smo pripreme podijelili u tri neka dijela. Prvi dio smo proveli u Sarajevu, gdje nas je relativno dobro poslužilo vrijeme. Imali smo problema sa podlogom terena, ali na to ne možeš utjecati. Potom smo drugi dio obavili u Konjicu i moramo se stvarno zahvaliti ljudima ovdje jer se osjećamo kao kod kuće. Treći dio smo trebali obaviti u Međugorju, ali smo produžili ovdje boravak. Što se tiče atmosfere koja je jako bitna za sami rad, možemo sve pohvaliti, kazao je Mulalić, a potom dodao:

Što se tiče samih priprema, do utakmice u Kupu BiH protiv Leotara su nam još ostale dvije sedmice i tri dana, tako da momci rade dobro. Što se tiče samog rada, Cocalić nam je bio dva-tri dana van stroja. Imao je problema sa listom, kao i Beća, koji je preskočio 20 dana treninga, pa se uključio ponovo u rad. Trenutno stanje je takvo da nemamo povrijeđenih, što je dobro. Pokušavamo i mi nekom periodizacijom i treningom da dovedemo igrače i da prođemo kroz najteži period, a da nemamo povreda. Imamo još dvije vrlo važne provjere koje su nama vrlo važne. U ponedjeljak igramo protiv Širokog Brijega, a u četvrtak protiv Posušja. Poslije toga ćemo se vratiti u Sarajevo, gdje ćemo vrijeme provoditi do same utakmice protiv Leotara. Atmosfera u ekipi je super, momci rade bez pogovora. Radno smo ekipa, poručio je Mulalić.

On se potom osvrnuo na dolazak Krpića na Grbavicu.

Drago mi je što je došao. Imali smo mi neki kontakt sa njim prije godinu dana, ali se neke stvari nisu poklopile da dođe kod nas. Uspjeli smo dovesti bitnog igrača iz konteksta karaktera, rada, tako da on neće imati problema. Bio je kapiten Željezničara i to nije mala stvar. On je to nečim zaslužio. Krpić nije toliko van treninga, ima malo problema zbog vremenske razlike na prilagođavanje, ali tu ćemo neke stvari hvatati u hodu, tako da ćemo pokušati da ga dovedemo da bude u optimalnoj formi. Pokušali smo to riješiti i ne sumnjam da će Suljo nama pomoći, a mi njemu. Imamo cilj da ovo sve izdobri i da Želju konačno izvedemo na dobre stare staze. On je jedna puzla u svemu tome, kazao je Mulalić, a potom dodao:

Jašarević i Drljo, svaka im čast za angažovanost i posvećenost radu. Sad će neko reći što i njih nismo prezentovali. Oni su isto bitni koliko i Suljo. Pokušat ćemo da namjestimo da svi oni pomognu da ovo sve izdobri. Znamo da je u kolektivu najbitniji rezultat, on vuče sve. Drago mi je da je Suljo rekao da je za Želju davao 200 posto i da će sada dati još više. To su dobre stvari i za mlade igrače, da imaju od koga da gledaju kako to izgleda.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!