Mulalić: Svi ćemo zasukati rukave i pokušati da se izvučemo iz situacije koja nije zavidna

Edis Mulalić je preuzeo ekipu Igmana i danas napravio prvi trening sa ekipom iz Konjica.

Nakon preuzimanja ekipe u izjavi za Radio Konjic, Mulalić je istakao da će biti teško i da se svi moraju potruditi da izvuču što više bodova iz preostalih utakmica.

“Mislim da ćemo svi zasukati rukave i pokušati da se  izvučemo iz situacije koja nije toliko zavidna, ne bi došlo ni do ovih promjena da je bolja situacija. Nadamo se da ćemo zajedno sa igračima i uz podršku navijača uspjeti da izvučemo što više bodova. Očekuje nas teška utakmica u nedjelju, Široki je u vrhu, igra dobro. Imat ćemo zajedno tri-četiri treninga vidjet ćemo za šta će to biti dovoljno. Očekuje nas zahtjevna utakmica pokušat ćemo da to odradimo na najbolji mogući način”, rekao je Mulalić i osvrnuo se na reprezentativnu pauzu koja slijedi uskoro:

“To će nam dobro doći kako bi igrači pokušali da prihvate nove zahtjeve. Trebat će vremena da igrači prihvate moj stil, mislim da ekipa diktira način postavljanja igrača. Moj zadatak je trenutno da izvučemo maksimum iz ovog što imamo, imamo sigurno par varijanti u glavi, pa ćemo vidjeti.”

Za sam kraj govorio je o juniorima Igmana i odgovorio na pitanje da li isti mogu konkurisati za prvi tim. Tu je istakao da je najteža stepenica prelazak iz juniora u seniore.

“Sigurno da je budućnost bosanskog fudbala u mladoj djeci. Ja uvijek posvećujem pažnju juniorima i priključujem ih prvom timu, ulazna karta je njihovo godište a poslije neka se bore. Ja volim mladog igrača da vidim da radi sa nama, a poslije je do njih kako će odgovoriti na profesionalne zahtjeve. Prelazak iz juniora u seniore je najteži prelazak iz kategorije u kategoriju, ko to napravi bude dobar igrač. Nećemo bježati od svoje djece, nije im zabranjeno da dobro igraju, uvijek će sa nama trenirati, a ako budu dobri što ne bi i zaigrali od prve minute”, završio je Mulalić.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!