N/FS BiH se oglasio povodom kazni koje je izrekla UEFA

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine suočio se sa žestokom kaznom zbog ponašanja navijača na utakmicama protiv Lihtenštajna i Portugala. Zbirno je N/FS BiH dobio nešto više od 130.000 KM kazni, zabranu prodaje ulaznica za gostujuću utakmicu protiv Luksemburga, te zatvaranjem dijela stadiona za utakmicu protiv Slovačke.

Tim povodom, oglasio se i N/FS BiH na svojoj stranici.

– NS/FS BiH ovim putem obavještava javnost da će u skladu sa odlukama Disciplinskog tijela UEFA sprovesti zabranu prodaje ulaznica svojim navijačima za narednu gostujuću utakmicu u okviru kvalifikacija za EURO 2024. godine.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine neće vršiti prodaju ulaznica navijačima reprezentacije Bosne i Hercegovine za prvu narednu gostujuću utakmicu UEFA takmičenja. Zabrana prodaje ulaznica se odnosi na sljedeću kvalifikacionu utakmicu koju „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine igra kao gost protiv reprezentacije Luksemburga u okviru kvalifikacija za EURO na dan 16.11.2023. godine.

Takođe, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine će zatvoriti dio tribine na narednoj domaćoj utakmici u kapacitetu od 3000 mjesta.

Dio tribina će biti zatvoren na utakmici koju „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine igra kao domaćin protiv „A“ reprezentacije Slovačke u Zenici (stadion „Bilino polje“) na dan 19.11.2023. godine. Tribine na ovom stadionu će biti djelimično zatvorene, i to tri sektora na tribini „Jug“ (pravac prema tribini „Zapadu“) i dva sektora na tribini „Zapad“ (pravac prema tribini „Jug“), što ukupno iznosi 3.198 sjedišta, stoji u saopštenju. 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!