back to top

Nakon uznemiravanja od strane potpredsjednika Zrinjskog: Predstavnici Jevrejske općine Sarajevo pružili podršku Benjamini Karić

Karić je istakla da je Kabiri već nekoliko mjeseci svakodnevno uznemirava, a sve je počelo kada je za potrebe obilježavanja Dana Izraela zabranila da se ploča na Vijećnici prekrije zastavom ove države.

Napadi su postali brutalniji nakon što je Karić osudila ubijanje nedužnih civila u Palestini, što je bio dodatni okidač za Kabirija da nastavi sa uznemiravanjem.

Gradonačelnica Sarajeva je zbog svega podnijela prijavu Federalnom MUP-u, a ovog jutra ju je dočekalo lijepo iznenađenje.

Naime, predstavnici Jevrejske općine Sarajevo i La Benevolencije pružili su podršku gradonačelnici Sarajeva, na što im se ona zahvalila.

Kad kažem da je čast i privilegija biti na čelu glavnog grada zaista to mislim jer ne postoji grad sličan našem Sarajevu. Nakon što sam sinoć objavila neprijatnosti kojima sam izložena u posljednje vrijeme, jutros sam prve na vratima mog kabineta dočekala predstavnike Jevrejske općine Sarajevo i La Benevolencije koji su došli da mi daju svoju podršku.

Upravo ta podrška mi je jasan pokazatelj da sam bez razloga meta i da mi se pokušava pripisati sve ono što ne liči na mene ni na grad na čijem sam čelu. Puno mi znače riječi ljudi čije je djelovanje nemjerljivo važno i potrebno našoj zajednici. 

Zato dragi moji, Jevrejska Opština Sarajevo i La Benevolencija, od srca hvala. Želim se posebno zahvaliti na kontinuiranoj podršci Udruženju generala Bosne i Hercegovine koji su i danas stali uz mene, istakla je Karić.

 


sport1.oslobodjenje.ba