Nastavljaju se radovi u Konjicu, želja je da zaigra reprezentacija BiH

Danas su gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Fudbalskog kluba Igman Konjic Đahid Muratbegović sa saradnicima obišli Gradski stadion, gdje je počela druga faza uređenja.

Druga faza uređenja podrazumijeva asfaltiranje partera, rekonstrukciju oborinske kanalizacije i uređenje fasade na objektu, a onda bi trebalo da uslijedi postavljanje reflektora, koji će omogućiti igranje utakmica i treninge u noćnim satima.

Gradska uprava Konjic zajedno sa Fudbalskim klubom Igman i drugim sportskim kolektivima na području Konjica trudila se da u proteklom periodu u kontinuitetu ulaže u sportske terene i mislim da smo dobrim dijelom u tome uspjeli u skladu sa mogućnostima kojima raspolažemo u budžetu. Bili smo prisutni na svim sportskim terenima, a posebna pažnja  je posvećena Gradskom stadionu Konjic, zato što je to nazahtjevniji projekat sa svih aspekata. Imali smo i imamo kvalitetan teren za igru, ali sve ostalo je zahtjevalo mnogo posla. Pored pomoćnog stadiona, koji je urađen, krenulo se u izvođenje radova na infrastrukturi, kako bi se stvorili uslovi za takmičenje u skladu sa pravilnikom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, gdje se trenutno izvode pripremni radovi za asfaltiranje partera i uređenje fasade, kazao je gradonačelnik Osman Ćatić.

On je potom čestitao svima koji su uključeni u ove aktivnosti i koji pomažu da se na kvalitetan način ovaj izuzetno zahtjevan i značajan projekat za Konjic, Hercegovinu i Bosnu i Hercegovinu privodi kraju.

Želja nam je da stvorimo takve uslove da utakmice u Konjicu može igrati i reprezentacija BiH. Izmjenama i dopunama Regulacionog plana Gradac, koje su u toku, nastojimo kompletan dio grada oko Gradskog stadiona pretvoriti u jednu zanimljivu sportsku i edukativnu priču za djecu i mlade, kojih je, na našu radost, sve više na sportskim terenima. Grad Konjic bit će podrška ovom, ali i svim drugim pozitivnim procesima, naglasio je Ćatić.

Đahid Muratbegović, predsjednik Fudbalskog kluba Igman, govoreći o vrijednosti navedenih aktivnosti iz sportskog ugla, izrazio je zadovoljstvo što Gradski stadion iz faze u fazu postaje sve funkcionalniji, ljepši, ali i ugodniji za posjetioce i navijače.

Drago mi je što je stadion, osim za fudbalere, poželjno mjesto i za rekreativce, atletičare i građane koji prošetaju sa svojim najmlađim članovima porodice. Onaj ko nije bio sa nama na početku infrastrukturnih radova, ne zna šta smo i koliko puno smo napravili u ovom vremenu. Hvala Gradu Konjicu i gradonačelniku Osmanu Ćatiću i svima ostalima koji nam pomažu. Mislim da nam je svima obaveza da ovoj djeci, koja redovno dolaze da treniraju i igraju utakmice i koja će ovdje igrati i trenirati u budućnosti, obezbjedimo najbolje uslove za to, istakao je Muratbegović, najavljujući nove aktivnosti u tom pravcu.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!