Novi udarac za Savu Miloševića: Standardni bh. reprezentativac otpao zbog povrede

Kolašinac je tokom utakmice Atalante i Udinesea doživio povredu mišića lijeve noge, a Calciomercato prenosi da mu je ljekarski tim bh. reprezentacije dao zeleno svjetlo da propusti okupljanje.

To je još jedan u nizu problema sa Savu Miloševića, s obzirom da su još ranije zbog povreda otpali Ibrahim Šehić, Adrian Leon Barišić i Anel Ahmedhodžić, dok su Miralem Pjanić i Edin Džeko dobili dozvolu da propuste posljednje dvije utakmice kvalifikacija. 

Podsjetimo da će Zmajevi 16. novembra gostovati Luksemburgu, dok će tri dana kasnije u Zenici ugostiti Slovačku. 

Okupljanje Zmajeva počelo je danas na Ilidži, a selektor Savo Milošević iskoristio je priliku i obratio se prisutnim medijima.

Ja sam na završetrku prošlog okupljanja rekao da ova ekipa treba svježe krvi i promjena i u skladu s tim, pored Harisa, imamo još četiri nova momka. Ne može se puno mijenjati u ovoj situaciji, jer znate i sami da poslije ove utakmice nemamo nijednu drugu prije baraža, tako da su radikalne promjene nemoguće, ali ni ovo nije malo. U poređenju sa prošlim okupljanjem imamo pet novih igrača, plus dva ili tri koja na prošlom okupljanju nisu mogli biti tu. Za ove dvije utakmice imat ćemo dosta drugačiji tim na terenu, rekao je, između ostalog, Milošević.

 

 


sport1.oslobodjenje.ba