Odbrana Dejana Ilieva ‘pod lupom‘: Je li sudija donio ispravnu odluku?

Fudbaleri Bordo tima su poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca slavili 4:2, a nakon što je u regularnom dijelu bilo 1:1.

Precizni za Bordo tim bili su Almedin Ziljkić, Hamza Čataković, Edin Julardžija i na kraju Marin Aničić, dok se Adalberto Penaranda propisno obrukao svojim pokušajem. 

Za Slobodu su precizni bili Dino Kalesić i Kenan Delić, dok je pokušaje Adisa Hadžanovića i Luke Merdovića odbranio Dejan Iliev. Posebno se govori o penalu kojeg nije realizovao Adis Hadžanović. Njemu je u prvoj seriji udarac odbranio Dejan Iliev, a po završetku utakmice se povela polemika da li je to bila ispravna odbrana golmana Sarajeva.

Podsjećamo, golman prilikom izvođenja penala u trenutku upućivanja lopte mora biti sa barem jednom nogom na gol-liniji, pa se i na društvenim mrežama povela rasprava o tome. 

Treba naglasiti da je TV Arena Sport pripremila i za Kup dio posvećen spornim situacijama, pa vidjećemo šta će sudijski stručnjaci reći na ovu temu i da li je pomoćnik Luke Bilbije, Damir Lazić donio ispravnu odluku. 

Kompletnu penal seriju ste već mogli gledati na našem portalu.

 

 


sport1.oslobodjenje.ba