back to top

Određena imena sudija za susrete 16. kola Premijer lige BiH: Petroviću pripao derbi

Derbi kola će se igrati u petak od 18 sati na stadionu Rođeni između Veleža i Sarajeva, a ovaj susret će suditi Dragan Petrović (Banjaluka), i njemu će pomagati Aleksandar Smiljanić (Laktaši) i Nebojša Žugić (Banjaluka).

U subotu su na rasporedu dvije utakmice. Od 13 sati i 30 minuta će igrati Tuzla City i Željezničar, a pravdu na ovom meču će dijeliti Ernis Džemidžić (Goražde). Pomagat će mu Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Mirza Demir (Kakanj), dok je četvrti sudija Danijel Perić (Bijeljina).

Istog dana, od 16 sati, Sloga će na svom terenu dočekati banjalučki Borac. Utakmicu će suditi Dragan Kesić (Bosanska Gradiška), a pomagat će mu Goran Ilinčić (Prijedor), Stefan Tešanović (Istočno Sarajevo). Četvrti sudija je Sabrija Topalović (Zenica). 

U nedjelju su na rasporedu, također, dva susreta. Miloš Gigović (Gradiška) je delegiran da sudi utakmicu između Posušja i Igmana, koja se igra na Mokrom docu od 13 sati. Njegovi pomoćnici će biti Amir Kadić, Dženan Milić (Sarajevo), a četvrti sudija je Irfan Peljto (Sarajevo). 

Hercegovački duel GOŠK-a i Širkog Brijega sudit će Antoni Tomić (Kreševo), a njegovi pomoćnici će biti Hasan Nanić, Davor Beljo (Mostar), a za četvrtog sudiju je postavljen Haris Halkić (Sanski Most).

Kolo će u ponedjeljak zatvoriti Zvijezda 09 i Zrinjski. Za glavnog arbitra na ovom meču je određen Nihad Ljajić (Sarajevo). Pomagat će mu Arnel Novalić (Doboj), Marijan Ćosić (Široki Brijeg) i Antoni Bandić (Grude), kao četvrti sudija. 

Parovi 16. kola PLBiH:

Petak, 1. decembar: 18 sati: Velež – Sarajevo (Arena 1 Premium)

Subota, 2. decembar: 13.30 sati: Tuzla City – Željezničar (Arena 1 Premium); 16 sati: Sloga – Borac (Arena 1 Premium)

Nedjelja, 3. decembar: 13 sati: Posušje – Igman (Arena 1 Premium); 19.45 sati: GOŠK – Široki Brijeg (Arena 1 Premium)

Ponedjeljak, 4. decembar; 13 sati: Zvijezda 09 – Zrinjski (Arena 1 Premium)


sport1.oslobodjenje.ba