back to top

Osmanhodžić: Gol i penal Zrinjskog ne mogu i ne želim komentarisati

Adnan Osmanhodžić, trener Tuzla Cityja, prokomentarisao je poraz svog tima od Zrinjskog u Mostaru na stadionu Pod Bijelim brijegom u susretu 13. kola Premijer lige BiH.

Tuzlanski sastav je danas poražen od Plemića rezultatom 3:1, a poslije ovog susreta, Osmanhodžić je, prije svega, iskoristio priliku i čestitao Zrinjskom na pobjedi i rezultatima koje Plemići postižu, kako u Evropi, tako i u domaćem prvenstvu.

Prije svega, čestitao bih Zrinjskom na pobjedi i rezultatima koje postiže, kako u Evropi, tako i u domaćem prvenstvu. Godinama su u vrhu. Međutim, mislim da smo mi danas pružili jako dobru partiju i nismo iznevjerili gledaoce koji su uživali u igri obje ekipe. Prvo poluvrijeme smo napravili defanzivni blok računajući na naše brze igrače i pravili smo probleme Zrinjskom, gdje smo možda mogli i povesti, imali smo stativu i još dvije-tri opasne situacija, kazao je Osmanhodžić, prenosi Meridianbetsport.ba.

On je potom istakao kako gol i penal Zrinjskog ne može i ne želi komentarisati zbog toga što će ga kazniti.

Gol i penal Zrinjskog ne mogu i ne želim komentarisati jer će me kazniti, tako to ide. Gledao sam i snimak drugog gola gdje je moguć ofsajd, nevažno. Drugo poluvrijeme smo se podigli i napravili presing, gdje smo u nekoliko navrata uspjeli uzeti loptu i smanjiti na 2:1. Kasnije smo napravili neke izmjene, ubacili svježe igrače i krenuli malo više ka naprijed da damo još jedan gol, što nismo uspjeli uraditi. Zrinjski je dao još jedan gol, očekivano jer smo se mi baš otvorili, kazao je Osmanhodžić, a potom dodao:

Još jednom čestitam Zrinjskom i želim im sreću u nastavku na sva tri fronta. Igramo dobro, kao što je ekipa igrala i pod Milenkom Bošnjakovićem, ali se protiv nekih stvari ne možemo boriti.

Podsjetimo, Tuzla City će u narednom kolu na svom terenu dočekati Široki Brijeg. 


sport1.oslobodjenje.ba