back to top

Petar Bojo otkrio šta mu se dogodilo nakon derbija u kojem je Željezničar sa 5:2 savladao Sarajevo

FK Voska Sport je jučer prošla u finale Kupa Sjeverne Makedonije, a važnu ulogu u ovom klubu ima bh. fudbaler, Petar Bojo, koji ugovor sa klubom ima do kraja ove godine.

Upravo je Bojo govorio za portal Meridianbetsport o početku svoje karijere, klubovima za koje je nastupao i o klubu sa kojim želi da ispiše historiju jednog grada u Sjevernoj Makedoniji.

Osim toga, Bojo se, između ostalog, osvrnuo i na svoj provedeni period u dresu Željezničara, te je dodao kako je na Grbavici proživio najljepše momente u karijeri i osjećao se kao igrač.

Moram priznati da sam tu proživio najljepše momente u karijeri i osjećao se kao igrač. Najviše mi je žao godine kada se dogodio virus korona jer sam siguran da bismo tad uzeli titulu. Imali smo jako dobru ekipu, trenera i sve je išlo onako kako treba do pojave virusa korone. Žao mi je što je Željo u ovoj situaciji, ali znam da će se klub uz pomoć navijača izvući i vratiti tamo gdje mu je mjesto, kazao je Bojo.

On je potom otkrio koju utakmicu posebno pamti u dresu Plavih.

Siguran sam kao i svi navijači derbi kada smo Sarajevo dobili 5:2 na Grbavici. Poslije te utakmice nisam spavao tri dana, istakao je Bojo, pa dodao:

Iskreno moj prvi derbi je završen dobro, kao što sam već rekao u prethodnom pitanju pobijedili smo 5:2, a nakon toga u novembru pobijedili smo Sarajevo. Rezultat je bio 1:3. Očekivao sam da će biti posebne priče i uputa pred derbi, ali trener Osim nam je samo rekao: ‘Momci nemam ja vama šta puno pričati, derbi je, izađite i pobijedite


sport1.oslobodjenje.ba