Pitanje koje je mučilo Željezničar: NFSBiH razjasnio nedoumice o pravu nastupa igrača u Kupu BiH

FK Željezničar sutra igra sa Leotarom u osmini finala Kupa BiH, a večeras je klubu iz NFSBiH stigla dobra vijest. Naime, savez je potvrdio promjenu pravila u Kupu BiH o kojoj se dugo govorilo, a koja nije bila ozvaničena.

Igrači sada imaju pravo nastupati za različite klubove u Kupu BiH unutar jedne sezone. Takav je slučaj Andrije Drlje, koji je jesenas igrao za Zrinjski, a u njegovom novom klubu Željezničaru nisu znali mogu li ga koristiti.

Saopštenje saveza prenosimo u potpunosti.

“Shodno upitima određenih klubova, učesnika Kupa koja se tiču prava nastupa igrača na utakmicama našeg najmasovnijeg takmičenja, NS/FS BiH izdaje sljedeću obavijest.

Prema Propozicijama m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovne i Kupa BiH za sezonu 2022/23., u članu 8. dijela koji se odnosi Kup takmičenje, a tiče se prava nastupa igrača piše:

„Pravo nastupa na utakmicama završnog dijela nogometnog/fudbalskog Kup-a BiH imaju igrači koji ispunjavaju uvjete za nastup koji su propisani Pravilnikom o takmičenju, Pravilnikom o registraciji, statusu i transferu igrača NS/FS BiH i Propozicijama m:tel Premijer lige BiH.“

S tim u vezi, nije više na snazi pravilo iz prethodnih sezona koje je podrazumijevalo da: „U završnom dijelu takmičenja ne mogu nastupati igrači koji su nastupali za drugi klub koji učestvuje, ili je učestvovao u tekućem Kupu BiH u organizaciji NS/FS BiH (računajuči takmičenje od 1/16 finala i dalje)“, stoji u objavi saveza.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!