Pojačanje iz Italije među stativama Voždovca!

Nogometni klub Vođa angažirao je vratara Vladan Đekić. Ovaj 23-godišnji vratar dolazi u redove Zmajeva nakon sedam i pol sezona provedenih u talijanskom nogometu.

Počeo je u mlađim kategorijama Crvene zvijezdeodakle je 2016. godine prešao u Milan Između. Osim trostrukog europskog prvaka, nastupao je i za “Čizmu”. Pisa, Casertan i Viterbese.

Klub iz Zaplanjske dogovorio je trogodišnju suradnju s Đekići sportski direktor Vođagospodine Bojan Leontijevićiznio je dojmove nakon realizacije transfera.

Nakon isteka ugovora i odlaska Miloša Krunića, izbor za njegovog nasljednika pao je na vratara koji dolazi iz Italije. U jednom razdoblju bio je konkurentan za mjesto prvog vratara velikog Intera. Mislimo da možemo pomoći jedni drugima u ovom trenutku. Definitivno ima kvalitetu, a mi smo spremni malo pričekati da se ispolji, s obzirom da će mu trebati vremena za adaptaciju. On je profil i vratara i osobnosti koja se uklapa u okruženje koje stvaramo.”rekao je gospodin Leontijević.

Uspješno je branio za mlađe kategorije milanskog kluba kao i u omladinskom pogonu Liga prvakakao i u proljećea dva puta je bio prvak za mlade Italije.

Trener vratara u stručnom stožeru Zmajeva gosp Predrag Miljkovićistaknuo je kako je već upoznat s vratarskim kvalitetama bivšeg učenika nekadašnjih europskih prvaka.

“Vlad je vratar na dobrom glasu, prošao je omladinsku školu Crvene zvezde i Intera, a bio je i dio mlađih selekcija. Pratio sam njegov razvoj od prije, dobro je branio za milanski klub, pogotovo u Primaveri. I nogometno i kao osoba uklapa se u naš igrački model. Trebat će mu vremena da se prilagodi, ali ne sumnjam da će nam pomoći da ostvarimo naše ciljeve kao momčad.”rekao je gospodin Miljković.

Kao devetnaestogodišnjak skrenuo je pozornost na sebe nakon što je u tri uzastopna susreta uspio obraniti jedanaesterac, a da su penali njegova specijalnost pokazao je u utakmici s mladom momčadi Moskve Spartak kada je dva puta zaustavio udarac s “kreča”.

Nakon potpisivanja ugovora istaknuo je kako se veseli povratku u domaći nogomet, a posebno ulasku u momčad Vođa.

“Uzbuđen sam što se vraćam u srpski nogomet nakon sedam i po godina. Tim više što dolazim u klub koji ima jasnu viziju i plan rada s mladim igračima i koji je rezultatima prethodnih sezona pokazao da može igrati konkurentno s najboljim momčadima lige. Zahvaljujem se stručnom stožeru i sportskom direktoru na ukazanom povjerenju. Vjerujem da uz kvalitetan rad s njima mogu podići svoju razinu i tako pomoći cijeloj ekipi da postigne što bolje rezultate”zaključio je Đekić.

Izvor: fkvoždovac.rs

www.sportskenovosti.net