Posušje bira između bivših trenera Sarajeva i Borca, najozbiljniji kandidat je ipak dobro poznato lice?

HŠK Posušje je danas iznenađujuće raskinuo saradnju sa iskusnim stručnjakom Brankom Karačićem, koji je, sa strane gledano, radio solidan posao u hercegovačkom klubu.

Karačić je preuzeo klub u nezgodnom momentu prošle sezone, uspio je spasiti ga od ispadanja, a ekipa mu nije uvijek imala bodovni saldo u skladu sa solidnim predstavama koje je pružala na terenu. No, uprava se odlučila na raskid saradnje sa nekadašnjim prvakom BiH (Zrinjski 2013/2014), a već su krenule špekulacije o njegovom nasljedniku.

Kako piše germanijak.hr, a i javnosti u BiH je to dobro poznato, kao najozbiljniji kandidat kotira bivši trener Posušja Denis Ćorić, koji je s ovim timom prije dvije sezone osvojio Prvu ligu, a potom je to isto napravio i sa GOŠK-om prošle sezone. Međutim, brzo je odlazio sa klupe i jednih i drugih, no jasno je da Ćorićeve ekipe igraju jako dopadljivo i atraktivno i da je ostavio dobar utisak gdje god da je radio.

Ne bude li Ćorić zainteresovan za povratak u bivši klub, opcija je i Goran Sablić, koji je ranije u našoj zemlji vodio Široki Brijeg i Sarajevo. Sa Širokim Brijegom je osvojio Kup BiH, posljednji je trener koji je sa ovim klubom izbacio nekog evropskog protivnika, a Sarajevo je solidno vodio u jednoj od najtežih polusezona koje je klub imao posljednjih godina.

Mimo njih dvojice, Posušje bi moglo, kako piše Germanijak, posegnuti i za Markom Maksimovićem, koji je bez posla nakon odlaska iz Leotara. Maksimović je sa Borcem bio prvak BiH, a sa Leotarom nije uspio ostati u ligi, iako je zabilježio nekoliko impresivnih rezultata i partija.

Za očekivati je da Posušje uskoro donese odluku o budućem treneru.


sport1.oslobodjenje.ba