Poznato kada će se Zvornička ulica preimenovati u Bulevar Ivice Osima?

Ovom odlukom trebala bi se preimenovat ulica Zvornička u “Bulevar Ivice Osima“, gdje se uostalom i nalazi stadion Grbavica, u čijoj je blizini legendarni Ivica Osim rođen, odrastao i počeo fudbalsku karijeru.

Ukoliko se usvoji ova odluka nadležni organ uprave Općine Novo Sarajevo dužan je da u što kraćem roku izvrši izmjenu naziva ulice za nadležno područje, a Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo dužan je u roku od 8 dana uvrstiti u Registar ulica, trgova i mostova.

Prema informacijama do kojih je došla Federalna televizija, ukoliko zastupnici Kantona Sarajevu u srijedu izglasaju ovu odluku, Općina Novo Sarajevo planira, početkom maja, na godišnjicu smrti ili rođenja legendarnog bh. fudbalera i trenera, 1. ili 6. maja 2023. godine obilježiti, odnosno postaviti table „Bulevar Ivice Osima“, u sadašnjoj Zvorničkoj ulici.

Dakle, adresa FK Željezničar na stadionu Grbavica trebalo bi ubuduće glasiti „Bulevar Ivice Osima 27“, a gdje je na ulaznoj kapiji nedavno postavljena spomen-ploča u znak sjećanja na legendarnog bh. nogometaša i trenera…

 

 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!