Predsjednik bivšeg premijerligaša najavio ostavku: Klubu su potrebna veća sredstva

Predsjednik Gradina, Muhamed Suljagić, najavio je ostavku na ovo mjesto sredinom januara, prije nego ekipa krene sa pripremama za drugi dio sezone.

– Nakon što je usvojen budžet Grada Srebrenika za 2024. godinu i gdje OFK “Gradina” nije uspjela da se izbori za veća sredstva u odnosu na dosadašnja, postaje jasno da su pred našim klubom teški dani. Ako se uzme u obzir da Gradačac izdvaja za Zvijezdu 240.000 KM, Banovići za Budućnost 250.000 KM, Lukavac za Radnički 280.000 KM, Gračanica za Bratstvo 300.000 KM a Srebrenik za Gradinu 140.000 KM, onda je svaki komentar suvišan.

Smatram da se za Gradinu moralo izdvojiti više sredstava u ovih 26 miliona KM koliko iznosi rekordan budžet Grada Srebrenika za 2024. godinu, ali oni koji o tome odlučuju očito ne misle tako. U proteklom periodu u više navrata smo sugerisali Gradu da su Gradini za ovaj rang takmičenja potrebna veća sredstva, upućivali smo i inicijativu da se Gradina proglasi klubom od posebnog interesa za Grad Srebrenik, međutim taj zahtjev nije prihvaćen.

S obzirom da krajem januara ekipa mora početi pripreme za proljetni dio sezone, mogu kazati da će biti održana klupska Skupština sredinom januara, na kojoj ću podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Izvršnog odbora, nakon čega će Klub dobiti novo rukovodstvo. Srebrenik ima brojne sportske radnike kao I moćne privrednike koji će sigurno nastaviti s dobrim radom i još boljim rezultatima, jer Klub koji slavi 70 godina postojanja sigurno to i zaslužuje.

Sedam takmičarskih selekcija sa 11 licenciranih trenera i 250 registrovanih igrača su garancija da je pred Gradinom svijetla budućnost. Samo joj treba veća podrška šire društveno-političke i privredne zajednice.

Svim vjernim navijačima Gradine želim sretnu i uspješnu 2024. godinu!

S poštovanjem,

Predsjednik IO OFK Gradina, Muhamed Suljagić, poručili su iz Gradine.


sport1.oslobodjenje.ba