Predsjednik Veleža najavio još jedan infrastrukturni projekat

Povodom prozivke i početka priprema Rođenih, na današnjoj konferenciji za medije, koja je održana u klupskim prostorijama, novinarima se, između ostalog, obratio i predsjednik FK Velež, Senad Kevelj.

–  Kako je počelo prvenstvo, možda i nije bilo obećavajuće, ali kako je prvenstvo odmicalo, kako smo dobili i novog šefa stručnog štaba sa krajnjim isohodom smo zadovoljni. Naš cilj je gornji dio tabele, ja sam i najavljivao da bi plasman među prve četiri ekipe bio veliki uspjeh za Velež. Završili smo među prva tri i sa tim rezultatskim dijelom smo zadovoljni i nemamo šta reći, kazao je Kevelj.

On je potom najavio još jedan infrastrukurni projekat.

Vi znate da smo ljetos krenuli u izgrandju južne tribine i sa tim dijelom smo jako zadovoljni. Kako se može vidjeti narednih dana izljevamo podnu ploču i krećemo sa konstrukcijom sjedećih mjesta tribine. To je jednako važno za razvoj Veleža, kao i sam rezultat. Bez dobre infrastrukture, bez evropskih utakmica na našem stadionu, to nije Velež kojem težimo. Sa ovim projektom, sa rezultatima koji nam idu u prilog, mislim da ćemo zatvoriti i sportski i infrastrukturni dio. Jedina stvar koju nismo uspjeli u ovom dijelu prvenstva završiti, a što smo i obećali treneru, je izgradnja pomoćnog terena, kazao je Kevelj, pa dodao:

Poslije ovog pressa, ja potpisujem ugovor sa FK Blagaj o korištenju terena, gdje se Velež obavezuje da će izgraditi teren, a to je ozbiljna investicija, i da ćemo imati taj teren na korištenju pet godina. FK Blagaj će tu igrati utakmice, a mi trenirati. Sa time mi zaokružujemo jedan ciklus infrastrukturnih radova. To bi sve trebalo biti završeno za 60 dana. Malo ćemo zakasniti kada krene prvenstvo, ali snaći ćemo se. Imamo teren u Bijelom polju, pa ćemo ga koristiti. Dovijavat ćemo se, što bi rekao naš narod. Finansijska konstrukcija za taj projekat je zatvorena i neće biti problema da ga privedemo kraju.

Kada je u pitanju transfer politika Rođenih, tu će ključnu ulugu imati trener Dean Klafurić.

Važna stvar. Pošto je vrijeme prelaznog roka, imamo dosta upita od menadžera, šalju se neki igrači. Sportski dio je, ja sam to rekao i u novogodišenjem intervjuu, preuzeo gospodin Klafurić. Sve vezano za igrače, odlaske, dolaske, to vodi naš trener. Naš direktor vodi administrativni dio, a uprava radi svoj dio posla, kazao je Kevelj. 


sport1.oslobodjenje.ba