back to top

Prekinuta utakmica između Sarajeva i Borca privukla pažnju i brojnih regionalnih medija

Revanš utakmica četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Borca, koja se sinoć igrala na stadionu Asim Ferhatović Hase, prekinuta je u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena nakon što su igrači Bordo kluba napustili teren, a o dešavanjima sa Koševa su pisali i regionalni mediji.

S obzirom na to da su tokom utakmice u Bordo taboru bili nezadovoljni suđenjem Matea Muse, u sudijskoj nadoknadi su odlučili da napuste teren, iako meč još uvijek nije bio završen.

U tim trenucima je Borac imao vodstvo od 2:1, a na Koševu je sve eskaliralo nakon što je dosuđen jedan prekršaj Đuričkovića, pa je tada stručni štab Sarajeva ušao u teren i sugerisao igračima da ne nastavljaju utakmicu.

Ubrzo je na teren ušao i prvi čovjek Sarajeva, Ismir Mirvić, koji je također protestovao kod sudija, da bi potom i on napustio stadion.

Upravo su o scenama sa Koševa pisali i regionalni mediji, pa je tako sinoćnji meč između Sarajeva i Borca bio u centru pažnje u susjednim zemljama.

‘‘Drama u BiH: Igrači Sarajeva napustili teren usred utakmice, Ibričić ludio na suca!‘‘, naslov je koji se može pročitati na hrvatskom portalu 24 sata.

‘‘Nevjerovatne scene u BIH: Ibričić i bivši trener Rijeke ušli na teren i povukli momčad u svlačionicu‘‘, naslov je Sportskih novosti.

I Index.hr je pisao o scenama sa Koševa, pa je u naslov stavio sljedeće: ‘‘Skandal u BiH. Ibričić i Rožman upali na teren i odveli igrače Sarajeva u svlačionicu‘‘.

‘‘Igrači Sarajeva napustili teren, Borac u polufinalu‘‘, naslov je Sportkluba.

Srbijanski Telegraf je u naslov stavio: ‘‘Haos u BiH: Igrači Sarajeva napustili derbi protiv Borca i otišli u svlačionicu‘‘.

Portal u Crnoj Gori, Vijesti, pisao je o dešavanjima na sinoćnjoj utakmici, pa je u naslovu napisao sljedeće: ‘‘Skandal u BiH: Čelnici Sarajeva ušli na teren i igrače odveli u svlačionicu‘‘.


sport1.oslobodjenje.ba