PSŽ sprema tužbu protiv Mbapea! Saznali za tajni dogovor sa Realom, umiješaće se i FIFA zbog skandala!

Francuski klub spreman je da se svim sredstvima bori protiv “bezobrazluka” Mbapea i Real Madrida.

Pari Sen Žermen je izbacio francuskog fudbalera Kilijana Mbapea iz tima, a sada sprema i tužbu protiv svog najboljeg igrača. PSŽ je bijesan na Kilijana Mbapea jer je “pogazio riječ” datu prošlog ljeta kada je produžio ugovor na dvije godine, a kada je navodno dogovoreno da će u julu 2023. donijeti jednu od sljedeće dvije odluke: da produži ugovor na još godinu dana do 2025, odnosno da u suprotnom pristane na transfer. Nije se desilo ni jedno od ta dva!

Tačno u ponoć, kada smo stupili u 1. avgust, istekao je rok koji je Pari Sen Žermen postavio Mbapeu da produži ugovor, što fudbaler nije učinio, a sumnjaju i da će promijeniti sredinu tokom ljeta jer je odbio unosnu ponudu iz Saudijske Arabije, sve jer navodno ima usmeni dogovor sa Real Madridom da idućeg ljeta stigne kao slobodan agent. Na taj način bi Realu uštedio bar 250 miliona evra, a samim tim i sam dobio veći ugovor. Takvog plana su vrlo dobro svjesni u Parizu i zato sada imaju namjeru da “presaviju tabak” i tuže svog fudbalera.

Više medija potvrdilo je da postoji dogovor Mbapea i Real Madrida za jun 2024. godine, što nije dozvoljeno pošto FIFA dozvoljava da se predugovori potpisuju samo u posljednjih šest mjeseci pred istek aktuelnog ugovora. Za sada PSŽ provjerava da li postoji pravni osnov da tuži Mbapea i da na taj način spriječi “krađu” Real Madrida.

Inače, Mbape je bio na korak od Real Madrida u ljeto 2022. godine kada se desio veliki obrt. Mbape je potpisao dvogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom i postao tada najplaćeniji na svijetu, sve uz obećanje da će ovog ljeta sjesti ponovo i dogovoriti se oko saradnje u budućnosti. Očigledno je Mbape odlučio da to zanemari, tako da je trenutno van tima i trenira odvojeno, čak spreman i da cijelu sezonu presjedi na tribinama. Toliko je odlučan da ode u Real Madrid.

Navodno, ako se to desi i zaista potpiše za Real Madrid kao slobodan agent, dobiće “bonus” od 160 miliona evra, a očigledno je da je procijenio da je to dovoljna dobit da se posvađa sa Pari Sen Žermenom, prenosi Mondo.

sport.novi.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!