back to top

Radinović: Nisam mnogo upoznat sa fudbalerima Sarajeva, izaći ćemo kao pobjednici

Fudbaler Željezničara, Stefan Radinović, rekao je za MeridianSportBH da sigurno neće iznevjeriti navijače u predstojećem derbiju protiv Sarajeva. 

Željezničar će ovog vikenda na svojoj Grbavici ugostiti ekipu Sarajeva, a u prethodnom derbiju su Plavi upisali pobjedu rezultatom 3:0.

Ja se nadam najboljem. Vjerujem u moje saigrače, cijeli stručni štab i mislim da ćemo izaći kao pobjednici, kazao je Radinović, pa dodao:

Ovaj derbi nije kao sve ostale utakmice. Derbi je gradski i nećemo iznevjeriti navijače. Želim da slavimo na kraju svi zajedno. Mislimo samo o nama, ne o drugima.

Radinović je potom istakao kako igrače Sarajeva ne poznaje mnogo, te je dodao kako je fokusiran samo na svoju ekipu, te će tako biti svih 90 minuta.

Iskreno, nisam upućen mnogo u te igrače. Fokusirani smo samo na nas i tako će biti svih 90 minuta. Želimo da ostvarimo najbolji rezultat na kraju utakmice, istakao je Radinović, pa dodao:

Pozivam sve naše vjerne navijača da dođu na Grbavicu, da budemo svi zajedno, da budu naš dvanaesti igrač i da na kraju svi zajedno slavimo.

Osim toga, Radinović se osvrnuo i na svoj debi u dresu Željezničara.

Taj osjećaj ne može da se opiše kada izađeš na teren. Stvarno velika pohvala za navijače, kazao je Radinović.

Inače, utakmica između Željezničara i Sarajeva se igra u nedjelju na Grbavici, a početak ovog susreta je zakazan za 20 sati. 


sport1.oslobodjenje.ba