Rakitić izazvao dramu, trener Seville u nevjerici!

Ivan Rakitić još uvijek nije dobio ponudu Seville za produženje ugovora, a Saudijci mu mašu pred očima s multimilijunskim ciframa…

Bivši proslavljeni hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić ima ugovor sa Sevillom još jednu godinu i očekuje da mu andaluzijski klub ponudi nastavka saradnje. Tako barem tvrdi madridska Marca u tekstu koji se bavi bliskim kadrovskim perspektivama vladara Europske lige.

Međutim, Sevilla je ima dva glavna strateška cilja, čak i prije dolaska Víctora Orte na mjesto sportskog direktora, a to su pomlađivanje ekipe i smanjenje udjela plaća u proračunu.

Nakon nekoliko godina povećane potrošnje koja je prenapregnula financije i dovela do velikih dugova, želja Andalužana je stvoriti održiviju ekonomsku politiku u kojoj će prodaja igrača opet igrati ključnu ulogu.

“Svete krave” Sanchez Pizjuana
Upravo iz tog razloga, kada se priča o budućnosti glavnih zvijezda, svetih krava, kako ih naziva Marca, nitko ne želi istrčati pred rudu i reći kako bi se svari mogle rasplesti. Ipak, svaki slučaj je drugačiji. Nemanja Gudelj nedavno je stavio potpis na produženje do ljeta 2026. iako je zagazio u tridesete.

Mnogi su uvjereni da će vremešni kapiten Jesus Navas nastaviti karijeru u Sevilli i nakon što mu istekne ugovor 2024. Dojam je da se s Rakitićem, drugim kapitenom momčadi i jednom od najvećih legendi kluba, događa nešto slično.

No čelnici Seville i Rakitić tek moraju sjesti za sto i dogovoriti se. Iako Rakitić nikada nije krio da želi zaključiti karijeru u Sevilli, čini se da to nije puka formalnost. Rakitić bi trebao pristati na smanjenje plaće u sklopu nove klupske politike i kresanje troškova, a pitanje je hoće li na to pristati.

Rakitić dobio nemoralnu ponudu Saudijaca
Upitnik je tim veći što španjolskih mediji već danima pišu kako su Saudijci pokazali interes za usluge 35-godišnjeg hrvatskog veznjaka. Saudijska Arabija nova je nogometna meka. Brdima petrodolara izaziva neodoljivu privlačnost među zvijezdama na zalasku karijera.

Rakitić je godinama igrao najvišem nivou i imao velike ugovore, posebice u Barceloni, ali ni u Sevilli ne zarađuje puno manje. Spekulira se da mu na Sanchez Pizjuanu kapne oko 6,5 miliona eura godišnje bruto.

Uglavnom, sretan je sa životom u Sevilli, rodnom gradu njegove supruge. Prilično je jasno da bi rado ostao, ali očito ne po svaku cijenu.

Estadio Deportivo, sportski list iz Seville, prilično dramatično tvrdi da Rakitić želi što prije znati namjere kluba jer bi u suprotnom mogao spakirati kofere i otići u Saudijsku Arabiju, gdje ga čekaju milioni, prenosi N1 Sport.

Drama u Sevilli, trener u nevjerici
Sevilla započinje pripreme 8. jula, a trener Jose Luis Mendilibar navodno je zabrinut zbog neriješene situacije s hrvatskim veznjakom. Naravno da bi želio započeti pripreme sa što manje problema.

Štoviše, Estadio tvrdi da trener Seville još uvijek nije dobio potvrdu kako će Rakitić stići na prozivku. To mu izaziva velike glavobolje. Navodno će pokušati uvjeriti Rakitića da ostane blagoglagoljivom pričom da na njemu temelji sve ideje za iduću sezonu.

Nije Rakitić jedini, postoje glasine o mogućem odlasku još nekih igrača, prije svih Olivera Torresa i Rafe Mira. Kako god, Rakitiću je navodno sletjela krezovska ponuda Saudijaca. Milioni su tu i treba samo reći da.

Zadnja multimilionska ponuda u karijeri
„Hrvat je stavio svoj mobilni telefon na ‘standby mode’. Jasno mu je da je dobio možda i zadnju multimilionsku ponudu u karijeri“, tvrdi seviljski dnevnik.

Rakitić zasad nije zagrizao, no mamac je bačen, a Sevilla još uvijek čeka s ponudom. U prijevodu to znači da su sve opcije otvorene.

sport.novi.ba