RB Leipzig realizirao dva velika “posla”!

Njemačka Bundesliga – RB Leipzig potvrdio transfere na svojoj službenoj stranici – Tim Werner i Benjamin Sešek.

Werner ima 26 godina, igra na poziciji napadača, a dolazi za iznos od 20 milijuna eura (plus bonusi) iz Engleske. Chelsea. Njemački reprezentativac potpisao je četverogodišnji ugovor (uz plaću od 5 milijuna eura po sezoni) i odabrao dres s brojem 11.

Nakon dvije godine Nijemac je napustio londonsku momčad u kojoj se nije dobro adaptirao i vratio se u popularni tim “Crveni bikovi” za koji je prethodno igrao od 2016. do 2020. (159 utakmica – 95 golova).

“Jako sam sretan što ću ponovno moći igrati za RB Leipzig.” Ovdje sam proveo sjajan period između 2016. i 2020., kada smo kao novajlije u ligi igrali odlično. Za mene je bio dostojanstven odlazak iz kluba kao rekorder, ali to je sada prošlost i sada se veselim jer smo se i ja i klub razvijali u zadnje dvije godine.” rekao je Werner.

Talentirani golgeter Benjamin Šeško (19) postao je novo pojačanje RB Leipziga. Za usluge slovenskog napadača izdvojeno je 24 milijuna eura, što pripada prvaku Austrije. RB Salzburg. Talentirani nogometaš potpisao je ugovor s njemačkim klubom do ljeta 2028. godine, ali će ostati u RB Salzburg na posudbu, prije dolaska među “Crveni bikovi”.

“Jako sam sretan što ću 2023. godine prijeći u Leipzig i što je transfer potvrđen. Riječ je o jednom od najboljih klubova u Njemačkoj, ali i Europi. Fokus mi je na nadolazećoj sezoni sa Salzburgom koju želim iskoristiti za daljnje usavršavanje i postizanje što više uspjeha.” rekao je predstavnik Slovenije.


www.sportskenovosti.net