Rožman: Moramo igrati na način da ne izgubimo povjerenje publike

FK Sarajevo je ostvario pobjedu u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe FK Tuzla City sa 6:2.

Nakon utakmice na press-konferenciji medijima se obratio trener Bordo tima, Simon Rožman.

“Odlična i značajna utakmica za nas. U ovih 14 dana je bila baš dobra energija i dečki su željeli raditi korake dalje. Ovo je jedna lijepa pobjeda. Dali smo šest pogodaka i mislim da su ljudi koji su došli imali šta vidjeti. Imali smo dobru energiju. Željeli smo biti fokusirani na rad i ovo je lijepa pobjeda. Hvala navijačima, ja sam rekao dečkima da moramo igrati tako da ne izgubimo povjerenje. Mislim da smo u tome uspjeli i da će idući put biti i još više navijača”, rekao je Rožman i dodao:

“Ja se apsolutno slažem i mislim da smo iskoristili tu pauzu. Mislim da izlazimo iz svake pauze jako dobri. Radimo male korake, ali jako dobre. Odlučili smo se za brz sastav i održali smo to kroz cijelu utakmicu. Bilo kojoj ekipi nije lako dati šest golova, a ni Tuzla Cityju koji je jako dobra ekipa.”

Rožman se osvrnuo na vezni red koji je večeras briljirao za Bordo tim.

“Slažem se sa vama. Kako vi vidite i ja vidim. Momci su gladni i željni rada. Tako su i ostali igrači koji se bore. Mario i Avram su jako dobri mentori. Imamo dobar miks sa svima i posebno sa njima. Nisam zadovoljan zbog ova dva pogotka što smo primili jer smo ih primili zbog podcjenjivanja. Međutim, ne mogu gledati pobjedu na taj način, dali smo šest pogodaka i čestitam igračima”, rekao je Rožman i osvrnuo se na protest Tuzla Cityja na početku:

“Želim se nadigravati uvijek protiv ekipe. Međutim, nećemo se nadigravati protiv ekipe koja ne igra. Želimo biti fair-play i mislim da je i publika zadovoljna jer dobili smo i aplauz na kraju svega. Mislim da je nogomet prebitna stvar da ulazimo u novine zbog negative. Mislim da liga kao takva je imala dosta dobrih utakmcia i neke atmosfere koje su odlične. Ja želim da ima što više toga, a to su pozitivne vijesti.”

Za sam kraj trener Bordo tima govorio je i o mogućnostima ovog zimskog prelaznog roka za Bordo tim, a istakao je da je još rano za pravu analizu.

“Biće vremena da pričamo o tome. Mislim da je nezahvalno pričati o tome jer ćemo analizu praviti nakon prvenstva. Kao svaki prelazni rok, svi igrači su na prodaju, a opet nikoga ne želimo prodati. Vidjet ćemo, sada radimo puno toga i iza svega što se sada dešava”, završio je Rožman.


sport1.oslobodjenje.ba