back to top

Rožman po prvi put progovorio o tituli: Ne opterećujemo se time, želimo da radimo i budemo još bolji

FK Sarajevo je ostvario pobjedu protiv ekipe FK Željezničar sa visokih 3:0 u desetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon utakmice na press-konferenciji medijima se obratio, trener Bordo tima Simon Rožman. Rožman je nakon velike pobjede bio dosta skroman, te je čak priznao da nije želio ovako otvoriti utakmicu kako je to večeras izgledalo.

“Možemo biti svi ponosni jer smo dio ovog spektakla. Ambijent je bio sjajan i ja sam zaista oduševljen. Sretan sam jer sam dio ovoga i ovo je veliki derbi. Pobijedili smo 3:0. Svaka čast mojim igračima, osjetio se naboj, a mi smo na vrijeme postigli pogotke. Biću iskren sa vama, mi smo dosta drugačije spremali utakmicu. Željeli smo biti jaki takmičarski, a rezultatski nam ranije derbi nije išao u prilog. Postigli smo golove na vrijeme, ali ima prostora da pojačamo dominaciju. Ulazak u utakmicu nije bio kako smo očekivali”, rekao je Rožman i osvrnuo se na moguće osvajanje titule::

“Aničić se povrijedio na zagrijavanju i sigurno je to uticalo na nas. Soldo je odigrao na nivou. Kada je riječ o pitanju za titulu, ne bih se time opterećivao. Svi se maksimalno zalažemo, dobra je energija i navijači su to prepoznali. Liga je maraton, Borac ima trenutno pet bodova ispred nas. Kažem opet, neću se time opterećavati, želimo da radimo da budemo bolji i bolji. Želimo učiti i igrači žele učiti. Idemo iz sedmice u sedmicu, bez priče o dugim stazama. Idu svi u pravom smjeru. Sretan sam sa izmjenama, posebno za Čatakovića. Jako dobro radi i nagrađen je golom.”


sport1.oslobodjenje.ba