Said Husejinović i Stojan Vranješ riješili pitanje fudbalske budućnosti

Tuzlanska Sloboda nastavlja sa sklapanjem igračke križaljke za sljedeću sezonu koju će provesti u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Novi golman Slobode će biti 25-godišnji Tarik Abdulahović, koji na Tušanj stiže kao slobodan igrač i to nakon što mu je istekao ugovor sa Zvijezdom 09.

Ranije je još nastupao za Rudar Kakanj, Simm Bau, Krupu, Olimpik, Mladost iz Doboja kod Kaknja, Igman iz Konjica, te omladince Sarajeva i Željezničara. 

Prethodne sezone je za Zvijezdu branio na 30 susreta i primio 22 pogotka, a na 17 utakmica je uspio sačuvati svoju mrežu.

Informacijama sa Tušnja dodajmo i vijest da će najvjerovatnije Said Husejinović i Stojan Vranješ i sljedeće sezone braniti boje Slobode. 

Dva iskusna veznjaka su blizu dogovora sa Upravom kluba i trebali bi i sljedeće sezone biti glavni oslonac ekipe u drugom rangu bh. fudbala. 

Husejinović (35) je prethodne sezone odigrao 25 utakmica za Slobodu, upisao je četiri asistencije i dodao tri pogotka dok je Vranješ (36) u 22 utakmice upisao po šest golova i asistencija. 


sport1.oslobodjenje.ba