Samira Hurem prokomentarisala žrijeb: Ako želimo igrati na Euru moramo znati…

Struka ističe da je selekcija Švedske najteži mogući protivnik kojeg je bh. tim mogao izvući, a žrijeb je prokomentarisala selektorica Samira Hurem:

Činjenica da igramo sa jednom od najboljih reprezentacija u Evropi i svijetu govori o težini, ali ujedno i o značaju same utakmice za ženski fudbal u Bosni i Hercegovini. Naš tim je igrao odlično u Ligi nacija i te dobre igre su nas dovele u ovu situaciju. Sam ostanak u ligi B je značajan rezultat za nas, ali baraž je još značajniji i predstavlja korak naprijed u promociji ženskog fudbala u našoj zemlji – kaže Hurem i dodaje:

Ako želimo igrati na Evropskom prvenstvu moramo znati gdje smo trenutno i na čemu treba da radimo, a to će nam dvije utakmice sa Švedskom pokazati. Raduje me što prvu utakmicu igramo kući jer nam je potrebna podrška naših navijača, a to će ohrabriti naše igračice da odigraju što bolje i podignu samopouzdanje za revanš, ističe Hurem.

Zmajice su play-off izborile osvajanjem drugog mjesta u grupi B Lige 4 iza Češke, a ispred Slovenije i Bjelorusije. Švedska je u grupi A4 završila treća iza Španije i Italije, a ispred Švajcarske.

 

 

 


sport1.oslobodjenje.ba