back to top

Santos i Samir Bekrić održali sastanak u Sarajevu, hoće li se Brazilac vratiti na Grbavicu?

Brazilski krilni napadač Clerismario Santos Rodrigues koji je prošle sezone bio ponajbolji igrač Željezničara i kao takav najzaslužniji što su se Plavi vratili u Evropu, ovih dana odmara u Sarajevu.

Santos je odmor od prvenstva na Kipru gdje trenutno igra iskoristio da posjeti glavni grad naše zemlje za koji ga vežu lijepe uspomene, a tom prilikom je obavio i sastanak sa sportskim direktorom Željezničara Samirom Bekrićem.

Nije poznato koja je bila tema njihovog razgovora, odnosno jesu li pregovarali o povratku na Grbavicu. Jasno je da ekonomski taj posao Željezničar teško može izvršiti, jer ima određene poteškoće, a AEK Larnaca, klub koji je potpisao sa Brazilcem ugovor ovog ljeta i preuzeo na sebe obavezu plaćanja trening kompenzacije za cijeli dosadašnji tok Santosove karijere većem broju klubova, teško će ga se odreći nakon samo pola godine bez ozbiljnog obeštećenja.

Ipak, Santos ne igra redovno u svom klubu, pa je u opticaju možda i posudba. Hoće li, međutim, od tog posla nešto biti, saznat će se uskoro.


sport1.oslobodjenje.ba